Szanowni Państwo, ze względu na wzmożone zainteresowanie zakupami, dostępne terminy dostaw mogą być odległe. Codziennie o godz. 9:00 oraz 19:00 otwieramy dodatkowe terminy dostaw na dzień kolejny. O dostępności terminów informujemy również za pośrednictwem aplikacji mobilnej. Zachęcamy do jej pobrania.

Wołowina na ciepło i zimnoWszyscy mięsożercy mogą zacząć ostrzyć… apetyty, bo za chwilę na stół położymy najlepszą mieloną wołowinę. To dobre mięso latem – bo lubi leżeć na grillu i najlepiej jej w prostej, nie przekombinowanej postaci. A gdy trzeba – pozwala się jeść nawet na surowo.

Hamburger z mozzarellą i bazyliowym pesto

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone pomidorki koktajlowe polewamy oliwą, solimy szczyptą soli,
wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 min (pieczemy do zarumienienia). Po wyjęciu pomidorków, w tej samej temperaturze pieczemy frytki (ok. 10 -12 minut). Wołowe mięso mielone dzielimy na 4 części (po 150 g każda).
Z każdej części formujemy hamburgera, odkładamy na talerz posmarowany oliwą. Mozzarellę kroimy na plastry. Sałatę myjemy. Zaczynamy przygotowywać pesto. Do wysokiego naczynia wkładamy: bazylię, oliwę, starty parmezan, orzechy piniowe,
czosnek oraz sól, blendujemy pulsacyjnie do uzyskania ulubionej konsystencji.
Dobrze rozgrzewamy grill. Przy hamburgerach średnio wypieczonych każdą ze stron grillujemy po 3-4 minuty. W zależności od preferencji wysmażenia czas wydłużamy lub skracamy. Po odwróceniu pierwszej, upieczonej części hamburgera, układamy na niej plaster mozzarelli, do końca grillowania drugiej strony mozzarella powinna się roztopić. Pod koniec grillowania układamy na ruszcie przekrojone bułki.
Spód bułki lekko skrapiamy oliwą, kładziemy liść sałaty rzymskiej, hamburgera, pieczone pomidorki koktajlowe, całość polewamy pesto, przykrywamy górą bułki.
Podajemy z frytkami i dodatkowym pesto.

Składniki

60 dkg mielonej wołowiny • 1 mozzarella • 30 dkg pomidorków koktajlowych • 3 łyżki oliwy z oliwek • sól, pieprz do smaku • 4 bułki hamburgerowe • 1 opakowanie frytek 450g • 1 sałata rzymska • 2 kubki świeżych liści bazylii • ½ kubka oliwy z oliwek extra vergine • ½ kubka startego parmezanu • 1/3 kubka orzechów piniowych • 2-3 ząbki czosnku średniej wielkości

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 24-10-2020
1 szt.
10 szt.
Ważny do 03-11-2020
FRISCO FRESH Pomidory Cherry 250 g
FRISCO FRESHPomidory Cherry250 g11,96 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
2,99zł/szt.
3,99
Do koszyka
Ważny do 03-11-2020
Ważny do 04-10-2021
Ważny do 30-05-2023
FRISCO FRESH Sałata rzymska 180 g
FRISCO FRESHSałata rzymska180 g
Produkt sezonowy
Zamienniki
Codzienna dostawa
Ważny do 24-11-2020
FRISCO FRESH Orzechy Pinii 50 g
FRISCO FRESHOrzechy Pinii50 g
Produkt wycofany
Zamienniki
Codzienna dostawa
Ważny do 03-11-2020

Hamburgery na patyku

Sposób przygotowania

Do wołowiny dodajemy kmin rzymski oraz pół posiekanej drobno cebuli i pół poszatkowanej papryczki pepperoni (wcześniej wyjmujemy z niej pestki).
Przyprawiamy mięso sporą ilością pieprzu i formujemy małe, spłaszczone kotleciki.
Smażymy na grillu lub beztłuszczowej patelni – 2 minuty z każdej strony. Po zdjęciu z ognia mięso solimy. Nadziewamy na patyki między dwa kawałki bułki, na przemian z plasterkami cebuli, pomidorami, korniszonami i serem. Minihamburgery serwujemy z kilkoma sosami do wyboru.

Składniki

400 g dobrej wołowiny • 2 czerwone cebule • papryczka pepperoni • szczypta mielonego kminu rzymskiego • pomidorki koktajlowe • korniszony • sól, pieprz • ser cheddar w kawałku
• sos musztardowy do burgerów • sos amircan bbq sweet dalton • sos tatarski • sos chilli

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 03-11-2020
KAMIS Kmin rzymski mielony 15 g
KAMISKmin rzymski mielony15 g
Produkt wycofany
Zamienniki
FRISCO FRESH Pomidory Cherry 250 g
FRISCO FRESHPomidory Cherry250 g11,96 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
2,99zł/szt.
3,99
Do koszyka
Ważny do 03-11-2020
Ważny do 11-08-2022
Ważny do 02-06-2023
DEVELEY Sos tatarski 400 g
DEVELEYSos tatarski400 g
Produkt wycofany
Zamienniki
LOUISIANA Sos chilli louisiana 88 ml
LOUISIANASos chilli louisiana88 ml
Produkt wycofany
Zamienniki

Kofta z grilla

Sposób przygotowania

Kawałek cielęciny mielimy maszynką do mięsa i łączymy z gotową, zmieloną
wołowiną. Jedną cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do mięsa.
Dosypujemy wszystkie przyprawy, imbir i cynamon w ilości według uznania. Dodajemy oliwę (ok. 3 łyżek) i łyżkę drobno posiekanej natki pietruszki oraz kolendry. Mieszamy wszystko dłońmi, następnie formujemy mięsne kulki i
nadziewamy je na patyki do szaszłyków, przeplatając plasterkami cebuli. Pieczemy na
grillu, co jakiś czas obracając. Podajemy z bałkańskim ajvarem oraz prostym sosem sporządzonym z jogurtu, śmietany i posiekanej, świeżej mięty.

Składniki

250 g dobrej wołowiny • 200 g kawałek cielęciny •3 małe cebule • oliwa z oliwek • ząbek
czosnku • szczypta mielonego cynamonu • odrobina mielonego imbiru •nasiona kolendry • pół
łyżeczki ostrej papryki • sól, pół łyżeczki pieprzu • pół łyżeczki kminu rzymskiego • 2/3 łyżeczki
soli •świeża mięta • natka pietruszki • natka kolendry • bałkański sos ajvar • mały jogurt naturalny •
2 łyżki śmietany

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 03-11-2020
Ważny do 03-11-2020
Ważny do 30-06-2023
Ważny do 30-08-2023
Ważny do 30-09-2023
Ważny do 30-09-2023
DARY NATURY Pieprz czarny mielony 50 g
DARY NATURYPieprz czarny mielony50 g
Produkt wycofany
Zamienniki
KAMIS Kmin rzymski mielony 15 g
KAMISKmin rzymski mielony15 g
Produkt wycofany
Zamienniki
Ważny do 03-11-2020
Ważny do 11-08-2023
Ważny do 12-11-2020
Ważny do 09-11-2020

Tatar – surowy hamburger

Sposób przygotowania

Polędwicę wołową wkładamy na chwilę do zamrażarki, żeby się mocno schłodziła. Wyjmujemy i
siekamy jak najdrobniej. Ewentualnie używamy gotowego tatara. Rozdrobnione mięso wkładamy do miski, dolewamy oliwę truflową i sos sojowy. Mieszamy i układamy mięso na talerzykach. Posypujemy świeżym pieprzem i solą morską (grubo!). Na wierzchu umieszczamy żółtka (białka wyrzucamy). Serwujemy z posiekanymi kaparami, korniszonami, cebulką i musztardą podanymi osobno. Można rozsmarować tatar na świeżym chlebie.

Składniki

200 g polędwicy wołowej • 2 łyżeczki oliwy truflowej • 1 łyżka sosu sojowego • 2 jajka • pieprz
w młynku • mała cebula • 2 łyżki kaparów • sól morska • świeży chleb • 2 małe korniszony • 1 łyżka dobrej musztardy z ziarnami gorczycy

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Codzienna dostawa
PUTKA Chleb rycerski 650 g
PUTKAChleb rycerski650 g
Produkt wycofany
Zamienniki
Codzienna dostawa
MAILLE Musztarda starofrancuska 210 g
MAILLEMusztarda starofrancuska210 g
Produkt wycofany
Zamienniki
Ważny do 03-11-2020
Ważny do 01-09-2022