... Ładowanie ...

Cosmopolitan

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w shakerze.
Całość przelewamy do koktajlówki.


Składniki

• 120 ml – Tymbark żurawina
• 160 ml – wódka żurawinowa
• 60 ml – likier pomarańczowy
• 60 ml – sok z limonki

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 29-10-2019

Łazanki z kapustą

Sposób przygotowania

Łazanki gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Cebulę i czosnek siekamy na małe kawałeczki i podsmażamy na łyżce oliwy.
Dodajemy opłukaną i posiekaną kapustę, dusimy do miękkości, dodając szklankę bulionu.
Namoczone wcześniej grzyby w ciepłej wodzie, kroimy w paski i wlewamy wraz z powstałą zalewą z grzybów do kapusty.
Doprawiamy solą i pieprzem oraz dwoma łyżkami czosnku niedźwiedziego.
Dusimy do miękkości kapusty. Dodajemy makaron i smażymy jeszcze 5 minut.

Składniki

• 500 g – kapusta kiszona
• 1 szt. – cebula
• 1 szt. – ząbek czosnku
• 250 ml – bulion warzywny
• 300 g – Lubella makaron łazanki
• 80 g – suszone borowiki
• 2 łyżki – czosnek niedźwiedzi
• 1 szczypta – sól, pieprz

Dodatki:
• 1 butelka – napój Tymbark jabłko brzoskwinia

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 30-10-2019
Ważny do 30-10-2019
Ważny do 29-10-2019
Ważny do 02-09-2022
Dodaj do ulubionych
BORY NAD MROGĄ Borowik krajowy suszony 40 gBORY NAD MROGĄBorowik krajowy suszony40 g
Cena promocyjna
0,00
Produkt wycofany
Ważny do 01-09-2021
1 szt.
6 szt.
Ważny do 30-06-2020

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Sposób przygotowania

Pietruszki myjemy i obieramy.
Kaszę prażymy na suchej patelni, przesypujemy na sito i płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą. Przekładamy kaszę do rondla, zalewamy jedną i połową szklanki mleka roślinnego i dodajemy szczyptę soli. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut (kasza musi być miękka, a mleko powinno się wchłonąć). Ugotowaną kaszę przekładamy do pojemnika/misy blendera, zalewamy drugą szklanką mleka roślinnego i blendujemy na gładką masę.
W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy oliwę. Do rozpuszczonego tłuszczu wrzucamy pietruszki. Dodajemy łyżkę miodu, szczyptę soli, cynamon oraz rozmaryn. Delikatnie mieszamy. Smażymy pietruszki od 5 do 7 minut.
Przekładamy budyń do miseczek, na wierzch układamy łyżeczkę dżemu Łowicz 100% truskawka (idealny do tego dania z uwagi na intensywnie owocową konsystencję, bez dodatku cukru) oraz karmelizowane pietruszki.
Możemy dodatkowo udekorować gałązką lub listkami rozmarynu.

Składniki

Budyń:
• 0,7 szklanki – kasza jaglana
• 2,5 szklanki – mleko roślinne lub zwykłe
• 1 szczypta – sól himalajska
Karmelizowane pietruszki:
• 5 sztuk – pietruszka korzeń
• 1 łyżka – miód
• 1 łyżka – masło
• 1 łyżka – oliwa
• 1 szczypta – cynamon
• 1 szczypta – sól
• 1 szczypta – rozmaryn

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 31-05-2020
Ważny do 09-09-2022
Ważny do 30-10-2019

Pomarańczowa sałatka z kokardką

Sposób przygotowania

Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie… Sałatę porwij na mniejsze kawałki, wrzuć do miski. Pokrój orzechy. Z połowy jednej pomarańczy wyciśnij sok, pozostałe pomarańcze obierz i pokrój w większe kawałki. Cebulę pokrój w drobne piórka, a melon w kostkę.
To już prawie meta! Wszystkie składniki dodaj do sałaty i wymieszaj. Całość połącz z ugotowanym i wystudzonym makaronem. Następnie przypraw solą i pieprzem, polej sokiem z pomarańczy i odrobiną oliwy. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Składniki

• 400 g – Lubella makaron mini kokardki
• 180 g – mix sałat
• 1 szt. – melon
• 4 szt. – pomarańcza
• 2 łyżki – oliwa
• 3 szt. – czerwona cebula
• 100 g – orzechy włoskie
• 1 szczypta – sól, pieprz

ŁOWICZ Pomidory całe w puszce 400 gLUBELLA Pełne Ziarno Pełne Ziarno Penne Makaron Pióra 400 g

w zestawie taniej

Kup wybrany ze wskazanych makaronów LUBELLA i dobierz do tego przecier pomidorowy/pomidory ŁOWICZ a za zestaw zapłacisz tylko 6,50 zł!
Zobacz promocję
Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
LUBELLA MINI Farfalline Makaron Mini kokardki 400 gLUBELLA MINIFarfalline Makaron Mini kokardki400 g10,72 zł / kg
Kup zestaw: makaron+przecier pomidorowy/pomidory za 6,50 zł!Aktywuj promocję
Kup zestaw: makaron+przecier pomidorowy/pomidory za 6,50 zł!
4,29
Ważny do 24-08-2022
Ważny do 21-10-2019
Ważny do 30-10-2019
Ważny do 30-10-2019
Ważny do 01-02-2021
Ważny do 29-10-2019
Ważny do 31-07-2020

Spaghetti a la Carbonara

Sposób przygotowania

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
W międzyczasie ugotuj makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Żółtka oddziel od białka i wymieszaj z sosem jasnym Łowicz.
Dodaj do boczku i podsmaż ok. 5 minut na małym ogniu.
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i posyp tartym parmezanem

Składniki

• 1 słoik – sos jasny uniwersalny Łowicz
• 300 g – makaron spaghetti
• 300 g – boczek wieprzowy wędzony
• 3 szt. – jajka
• 15 g – parmezan lub inny ser twardy dojrzewający tarty
• 1 łyżka – olej słonecznikowy
• 1 szczypta – sól
• 1 szczypta – pieprz

ŁOWICZ Pomidory całe w puszce 400 gLUBELLA Pełne Ziarno Pełne Ziarno Penne Makaron Pióra 400 g

w zestawie taniej

Kup wybrany ze wskazanych makaronów LUBELLA i dobierz do tego przecier pomidorowy/pomidory ŁOWICZ a za zestaw zapłacisz tylko 6,50 zł!
Zobacz promocję
Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
ŁOWICZ Sos jasny uniwersalny 335 gŁOWICZSos jasny uniwersalny335 g
Cena promocyjna
0,00
Produkt wycofany
Dodaj do ulubionych
LUBELLA Makaron spaghetti 500 gLUBELLAMakaron spaghetti500 g7,98 zł / kg
Kup zestaw: makaron+przecier pomidorowy/pomidory za 6,50 zł!Aktywuj promocję
Kup zestaw: makaron+przecier pomidorowy/pomidory za 6,50 zł!
3,99
Ważny do 15-09-2022
Ważny do 04-11-2019
Ważny do 09-08-2020

Mocktail Exotic Rose

Sposób przygotowania

Świeży imbir wygniatamy drewnianym tłuczkiem , następnie dodajemy pozostałe składniki i intensywnie mieszamy w shakerze. Całość przelewamy do wysokiego szkła typu Long.


Składniki

• 240 ml – Tymbark pomarańcza
• 240 ml – Tymbark ananas
• 40 ml – syrop pashion fruit
• 40 ml – syrop rose
• 80 ml – sok z limonki
• 12 plasterków – imbir

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
TYMBARK Sok 100% Pomarańcza 1 lTYMBARKSok 100% Pomarańcza1 l3,39 zł / l
Super cena
3,39
Ważny do 30-09-2020
1 szt.
6 szt.
Dodaj do ulubionych
TYMBARK Ananas Nektar 1 lTYMBARKAnanas Nektar1 l3,99 zł / l
Super cena
3,994,99
Chwilowo niedostępny
Ważny do 30-05-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO ORGANIC Imbir świeży kłącze BIO 1-2szt. 150 gFRISCO ORGANICImbir świeży kłącze BIO 1-2szt.150 g
Cena promocyjna
0,00
Produkt sezonowy
Codzienna dostawa

Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz

Sposób przygotowania

Białka (w temperaturze pokojowej) ubij na wysokich obrotach, pod koniec ubijania stopniowo, po 1 łyżce dodaj cukier.
Kiedy dodasz już cały cukier, dodaj ocet i mąkę ziemniaczaną. Miksuj jeszcze chwilę, beza musi być lśniąca.
Na papierze do pieczenia zaznacz okrąg o średnicy 18cm (np. odrysowując od małego talerzyka) i wyłóż bezę. Brzegi bezy podnieś szpatułką do góry.
Piecz w nagrzanym do 130C piekarniku bez termoobiegu przez 30 minut. Następnie obniż temperaturę do 100C i susz przez 2 godziny.
Migdały upraż na suchej patelni aż będą rumiane
Śmietanę ubij na sztywno i dodaj 3 łyżki Czekodżemu Wiśniowego Łowicz, mieszając delikatnie z ubitą śmietaną.
Krem wyłóż na górę upieczonej bezy, posyp prażonymi migdałami i przyozdób wiśniami z konfitury Łowicz.

Składniki

• 5 szt. – białka jaj
• 220 g – cukier drobny
• 1 łyżka – ocet
• 1 łyżka – mąka ziemniaczana
• 3500 ml – śmietana kremówka
• 100 g – płatki migdałowe
• 1 słoik – Łowicz Czekodżem wiśniowy
• 1 słoik – Łowicz Konfitura z wiśni

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 05-10-2020
1 szt.
10 szt.
Ważny do 22-08-2021
Ważny do 30-09-2022
Ważny do 22-02-2020
Ważny do 30-08-2020
1 szt.
8 szt.
Ważny do 30-09-2020

Ciasto drożdżowe z borówkami

Sposób przygotowania

Przygotowujemy rozczyn drożdżowy. Drożdże rozkruszamy w miseczce, wlewamy do nich ciepłe mleko (1 szklanka), dodajemy cukier (1 łyżeczka) i mąkę (1 łyżka). Dokładnie mieszamy.
Zaczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut.
Do dużej miski wsypujemy mąkę (4 szklanki) i cukier (1 szklanka), dodajemy jajka. Dolewamy rozczyn z drożdży.
Masło (200 gram) rozpuszczamy w garnuszku w kąpieli wodnej. Dodajemy je do mąki i rozczynu.
Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i wybieramy aromatyczne ziarenka. Dodajemy je do masy. Możemy zastąpić wanilię kilkoma kroplami aromatu waniliowego.
Dokładnie mieszamy ciasto tak, by je napowietrzyć. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kruszonka: Do miseczki wlewamy roztopione masło (125 gram), dodajemy cukier (50 gram) i mąkę (150 gram) do momentu, aż powstanie charakterystyczna kruszonka.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Formę do pieczenia smarujemy masłem (5 gram) i wysypujemy bułką tartą.
Przekładamy ciasto na blachę. Posypujemy je borówkami, wciskając je delikatnie w ciasto. Posypujemy ciasto kruszonką.
Ciasto pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu), w nagrzanym wcześniej piekarniku.
Ciasto drożdżowe z borówkami to idealny poczęstunek podczas pikniku. Na następny dzień najlepiej smakuje zamoczone w mleku.

Składniki

Zaczyn:
• 50 g – drożdże
• 1 szklanka – mleko
• 1 łyżeczka – cukier
Kruszonka:
• 150 g - Lubella Mąka puszysta luksusowa
• 125 g – masło
• 50 g – cukier
Ciasto
• 4 szklanki – Lubella Mąka puszysta luksusowa
• 4 szt. – jaja
• 200 g – masło
• 1 szklanka – cukier
• 1 opakowanie – cukier wanilinowy
• 1 szt. – laska wanilii
• 300 g – borówki amerykańskie
• 1 łyżka – bułka tarta
• 1 łyżka – masło

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 26-10-2019
1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
ŁACIATE Mleko UHT 2% 1 lŁACIATEMleko UHT 2%1 l2,29 zł / l
Super cena
2,29
Ważny do 27-02-2020
1 szt.
10 szt.
Ważny do 24-09-2020
1 szt.
10 szt.
Ważny do 23-03-2020
Ważny do 06-12-2019
Ważny do 30-09-2020
Ważny do 12-05-2020
Ważny do 30-10-2019
Ważny do 03-12-2019

Pomidorowa z zacierką

Sposób przygotowania

Udko umieść w naczyniu z wodą. Gotuj przez 15 min, nie doprowadzając do wrzenia. Obierz warzywa.
Dodaj warzywa i gotuj na małym ogniu. Osobno ugotuj makaron, a następnie odcedź.
Rosół przelej przez sitko tak, aby pozostał wywar. Dodaj pomidory i przecier. Gotuj na małym ogniu przez 30 min. Dopraw do smaku.
Zupę podawaj z zacierką i posypaną pietruszką.

Składniki

• 200 ml – pomidory krojone w puszce
• 200 ml – przecier pomidorowy
• 150 g – makaron zacierka
• 1 sztuka – udko z kurczaka
• 1 pęczek – natka pietruszki
• 1 sztuka – pietruszka korzeń
• 1 sztuka – marchew korzeń
• 0,5 sztuki – seler
• 1 szczypta – sól
• 1 szczypta – pieprz

ŁOWICZ Pomidory całe w puszce 400 gLUBELLA Pełne Ziarno Pełne Ziarno Penne Makaron Pióra 400 g

w zestawie taniej

Kup wybrany ze wskazanych makaronów LUBELLA i dobierz do tego przecier pomidorowy/pomidory ŁOWICZ a za zestaw zapłacisz tylko 6,50 zł!
Zobacz promocję
Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
ŁOWICZ Pomidory krojone w puszce 400 gŁOWICZPomidory krojone w puszce400 g9,47 zł / kg
Kup zestaw: makaron+przecier pomidorowy/pomidory za 6,50 zł!Aktywuj promocję
Kup zestaw: makaron+przecier pomidorowy/pomidory za 6,50 zł!
3,79
Ważny do 30-08-2021
Dodaj do ulubionych
ŁOWICZ Przecier pomidorowy 500 gŁOWICZPrzecier pomidorowy500 g7,58 zł / kg
Kup zestaw: makaron+przecier pomidorowy/pomidory za 6,50 zł!Aktywuj promocję
Kup zestaw: makaron+przecier pomidorowy/pomidory za 6,50 zł!
3,79
Ważny do 30-08-2021
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Udko kurczaka wykwintne 500 gFRISCO FRESHUdko kurczaka wykwintne500 g
Cena promocyjna
0,00
Produkt wycofany
Codzienna dostawa
Ważny do 29-10-2019
Ważny do 30-10-2019
Codzienna dostawa
Ważny do 29-10-2019

Zapiekanka makaronowa z bezą, owocami i ajerkoniakiem

Sposób przygotowania

Czekoladowy makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy!
Gdy makaron będzie gotowy przygotowujemy bezę. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Kolejno partiami dodajemy cukier, cały czas ubijamy mikserem. Na końcu dodajemy budyń. Foremkę (lub 2 ceramiczne foremki na tartę o średnicy 14 cm, mogą być też kokilki lub naczynie żaroodporne) smarujemy masłem.
Makaron mieszamy z połową masy bezowej, dodajemy 2 łyżeczki płatków migdałowych, 4 łyżki borówek i przekładamy do foremek. Pozostałą część masy bezowej wkładamy do rękawa cukierniczego i robimy mini beziki na górze makaronu. (Zamiast rękawa można zrobić małe kleksy łyżką).
Całość posypujemy pokruszonymi płatkami migdałów. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę na 160 stopni i pieczemy jeszcze 10 min tak aby beza była rumiana.

Składniki

• 150 g – makaron Lubella mini świderki z czekoladą
• 6 łyżek – borówki amerykańskie
• 4 łyżeczki – płatki migdałowe
• 2 łyżeczki – pestki granatu
• 1 szt. – białko jaja kurzego
• 50 g – cukier
• 2 łyżki – budyń waniliowy
• 1 szczypta – sól
• 100 ml – ajerkoniak
• 0,5 łyżki – masło
• kilka listków świeżej mięty

ŁOWICZ Pomidory całe w puszce 400 gLUBELLA Pełne Ziarno Pełne Ziarno Penne Makaron Pióra 400 g

w zestawie taniej

Kup wybrany ze wskazanych makaronów LUBELLA i dobierz do tego przecier pomidorowy/pomidory ŁOWICZ a za zestaw zapłacisz tylko 6,50 zł!
Zobacz promocję
DR. OETKER Budyń waniliowy 40 g

0,85 zł/szt. kupując 3 szt.

Kup 3 wybrane ze wskazanych budyni Dr. OETKER a zapłacisz tylko 0,85 zł za szt.!
Zobacz promocję
Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
LUBELLA MINI Elichette Makaron Mini świderki z czekoladą 400 gLUBELLA MINIElichette Makaron Mini świderki z czekoladą400 g9,97 zł / kg
Kup zestaw: makaron+przecier pomidorowy/pomidory za 6,50 zł!Aktywuj promocję
Kup zestaw: makaron+przecier pomidorowy/pomidory za 6,50 zł!
3,99
Ważny do 15-01-2022
Ważny do 30-08-2020
Ważny do 09-10-2020
1 szt.
10 szt.
Ważny do 24-09-2020
Dodaj do ulubionych
DR. OETKER Budyń waniliowy 40 gDR. OETKERBudyń waniliowy40 g21,25 zł / kg
Przy zakupie 3 szt.Aktywuj promocję
Przy zakupie 3 szt.
0,85zł/szt.0,99
Ważny do 30-09-2020
Ważny do 06-12-2019
Ważny do 21-10-2019

Quiche na spodzie z płatkami Corn Flakes

Sposób przygotowania

Zaczynamy od kukurydzianego spodu. Mieszamy płatki z otrębami, wrzucamy zimne masło pokrojone w kosteczkę. W palcach rozcieramy całość jak na kruszonkę. Na końcu dodajemy zimną wodę. Masa będzie się ciężko kleić.
Dodajemy stopniowo wody, aż wszystko w miarę zaczęło się kleić. Wypełniamy formę na tartę (średnica około 26 cm) i zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 190*C. Złocisty spód odstawiamy do wystygnięcia.
Następnie przygotowujemy pozostałe warzywa. Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy na małe piórka. Cebulka to samo, pieczarki obieramy i kroimy w grube plasterki. Papryczkę chili kroimy w drobną kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy.
Rozgrzewamy troszkę oleju na patelni i wrzucamy po kolei: cebulkę, papryczkę chili i pora. Podsmażamy do miękkości.
Dosypujemy szpinak i podsmażamy ok 3 minuty. Następnie dodajemy pieczarki i trzymamy na ogniu, aż grzyby lekko zmiękną.
Dodajemy szpinak, suszone pomidory i natkę pietruszki. Mieszamy wszystko, doprawiamy do gustu i odkładamy do lekkiego wystygnięcia.
Do miski wlewamy mleko zagęszczone i wbijamy jajka, mieszamy chwilkę mikserem na małych obrotach. Wsypujemy parmezan, mieszamy. Dodajemy farsz i łączymy wszystko w całość. Wylewamy na kukurydziany spód i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 35 minut w 180*C lub do momentu, aż środek tarty się zetnie i nic już nie będzie pływać.
Można posypać z wierzchu serem i jeszcze lekko podpiec. Posypujemy resztką parmezanu.

Składniki

• 1,5 szklanki – Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno
• 0,5 szklanki – otręby pszenne
• 50 g – masło
• 5 łyżek – zimna woda
• 400 g – szpinak
• 2 szt. – pomidory
• 1 szt. – cebula
• 100 g – pomidory suszone
• 1 szt. – papryczka chili lub pepperoni
• 1200 g – pieczarki
• 1 łyżeczka – pieprz, sól
• 1 szczypta – gałka muszkatołowa
• 1 szczypta – oregano
• 2 szczypty – tymianek
• 1 pęczek – natka pietruszki
• 1200 ml – śmietana 30%
• 4 szt. – jaja
• 50 g – parmezan

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 30-09-2020
Ważny do 06-12-2019
Ważny do 22-10-2019
Ważny do 30-10-2019
Ważny do 30-10-2019
Ważny do 17-03-2022
Ważny do 30-08-2022
Ważny do 30-08-2022
Ważny do 29-10-2019
Ważny do 07-11-2019

Owsiane Pankejki

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Odstaw na 10-15 minut.
Na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu, piecz pankejki aż się zarumienią.
Podawaj z dżemem truskawkowym Łowicz.


Składniki

• 1 słoik – dżem truskawkowy
• 450 g – płatki owsiane
• 2 sztuki – banan
• 2 sztuki – jajka
• 0,5 łyżeczki – proszek do pieczenia
• 500 ml – mleko
• 2 łyżki – miód
• 3 łyżki – olej
• 1 szczypta – sól

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

1 szt.
8 szt.
Ważny do 30-04-2020
Ważny do 15-06-2020
Ważny do 29-10-2019
Ważny do 30-08-2020
1 szt.
12 szt.
Ważny do 30-03-2020
Dodaj do ulubionych
MIODY POLSKIE Miód nektarowy wielokwiatowy 400 gMIODY POLSKIEMiód nektarowy wielokwiatowy400 g32,48 zł / kg
12,99
Chwilowo niedostępny
1 szt.
15 szt.
Ważny do 24-09-2020

Pieczeń z indyka w powidłach śliwkowych

Sposób przygotowania

Dokładnie umytego indyka nacieramy solą, oraz łyżką sosu sojowego wymieszanego z łyżeczką octu.
Marynujemy mięso całą noc lub dłużej w lodówce.
Powidła śliwkowe mieszamy z pozostałą marynatą i na delikatnym ogniu doprowadzamy do wrzenia.
Zamarynowanego indyka wykładamy do formy lub naczynia żaroodpornego i polewamy połową sosu śliwkowego.
Mięso pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 120 stopni, od czasu do czasu dolewając odrobinę wody na spód formy.
Pieczeń podajemy z gorącym sosem śliwkowym.

Składniki

• 700 g – indyk
• 1 łyżka – sos sojowy
• 1 słoik – powidła śliwkowe
• 1 szczypta – sól, pieprz
• 31 łyżka – ocet

Dodatki:
• 1 butelka – napój Tymbark jabłko czerwona porzeczka

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 20-10-2019
1 szt.
8 szt.
Ważny do 31-07-2020
1 szt.
10 szt.
Ważny do 22-08-2021
1 szt.
6 szt.
Ważny do 30-06-2020

Lody z bananów

Sposób przygotowania

5 bananów obierz i pokrój w talarki. Włóż do szczelnie zamykanego worka lub pojemnika i włóż do zamrażarki na minimum 4 godziny, najlepiej na całą noc.
Wyjmij zamrożone banany i wsyp do malaksera lub blendera, możesz również użyć blendera ręcznego. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, masło migdałowe, macę, ashwagandhe oraz kakao i sól.
Miksuj na aż powstanie gładki gęsty krem, im krócej tym lody będą bardziej zmrożone.
Przełóż do pucharków i udekoruj plasterkami świeżego banana.

Składniki

• 40 g – kakao Decomorreno
• 6 sztuk – banany
• 50 g – masło migdałowe
• 1 łyżeczka – maca
• 1 łyżeczka – ashwagandha
• 2 szczypty – sól himalajska

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

1 szt.
8 szt.
Dodaj do ulubionych
DECOMORRENO Kakao 150 gDECOMORRENOKakao150 g44,60 zł / kg
Super cena
6,69
Ważny do 28-02-2021
Ważny do 29-10-2019
Ważny do 20-02-2021
Ważny do 09-09-2022