Cosmopolitan

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w shakerze.
Całość przelewamy do koktajlówki.


Składniki

• 120 ml – Tymbark żurawina
• 160 ml – wódka żurawinowa
• 60 ml – likier pomarańczowy
• 60 ml – sok z limonki

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 30-06-2021
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Limonki 4- 5 szt. 320 g
Ważny do 28-08-2020

Łazanki z kapustą

Sposób przygotowania

Łazanki gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Cebulę i czosnek siekamy na małe kawałeczki i podsmażamy na łyżce oliwy.
Dodajemy opłukaną i posiekaną kapustę, dusimy do miękkości, dodając szklankę bulionu.
Namoczone wcześniej grzyby w ciepłej wodzie, kroimy w paski i wlewamy wraz z powstałą zalewą z grzybów do kapusty.
Doprawiamy solą i pieprzem oraz dwoma łyżkami czosnku niedźwiedziego.
Dusimy do miękkości kapusty. Dodajemy makaron i smażymy jeszcze 5 minut.

Składniki

• 500 g – kapusta kiszona
• 1 szt. – cebula
• 1 szt. – ząbek czosnku
• 250 ml – bulion warzywny
• 300 g – Lubella makaron łazanki
• 80 g – suszone borowiki
• 2 łyżki – czosnek niedźwiedzi
• 1 szczypta – sól, pieprz

Dodatki:
• 1 butelka – napój Tymbark jabłko brzoskwinia

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Kapusta kiszona 1 kg
Ważny do 25-08-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Cebula krajowa 4-6 szt. 800 g
Ważny do 28-08-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Czosnek biały 1 główka 50 g
Ważny do 28-08-2020
Dodaj do ulubionych
LUBELLA Makaron łazanki quadretti 500 g
Ważny do 14-05-2023
Dodaj do ulubionych
BORY NAD MROGĄ Borowik krajowy suszony 40 g
Dodaj do ulubionych
DARY NATURY Czosnek niedźwiedzi BIO 25 g
Ważny do 01-06-2022
1 szt.
6 szt.
Dodaj do ulubionych
TYMBARK Jabłko brzoskwinia Napój PET 2 l
Ważny do 30-03-2021

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Sposób przygotowania

Pietruszki myjemy i obieramy.
Kaszę prażymy na suchej patelni, przesypujemy na sito i płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą. Przekładamy kaszę do rondla, zalewamy jedną i połową szklanki mleka roślinnego i dodajemy szczyptę soli. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut (kasza musi być miękka, a mleko powinno się wchłonąć). Ugotowaną kaszę przekładamy do pojemnika/misy blendera, zalewamy drugą szklanką mleka roślinnego i blendujemy na gładką masę.
W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy oliwę. Do rozpuszczonego tłuszczu wrzucamy pietruszki. Dodajemy łyżkę miodu, szczyptę soli, cynamon oraz rozmaryn. Delikatnie mieszamy. Smażymy pietruszki od 5 do 7 minut.
Przekładamy budyń do miseczek, na wierzch układamy łyżeczkę dżemu Łowicz 100% truskawka (idealny do tego dania z uwagi na intensywnie owocową konsystencję, bez dodatku cukru) oraz karmelizowane pietruszki.
Możemy dodatkowo udekorować gałązką lub listkami rozmarynu.

Składniki

Budyń:
• 0,7 szklanki – kasza jaglana
• 2,5 szklanki – mleko roślinne lub zwykłe
• 1 szczypta – sól himalajska
Karmelizowane pietruszki:
• 5 sztuk – pietruszka korzeń
• 1 łyżka – miód
• 1 łyżka – masło
• 1 łyżka – oliwa
• 1 szczypta – cynamon
• 1 szczypta – sól
• 1 szczypta – rozmaryn

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
BIO PLANET Kasza jaglana BIO 400 g
Ważny do 31-01-2021
Dodaj do ulubionych
SANTE Sól himalajska różowa 350 g
Ważny do 18-05-2023
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Pietruszka luz 300 g
Ważny do 27-08-2020

Pomarańczowa sałatka z kokardką

Sposób przygotowania

Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie… Sałatę porwij na mniejsze kawałki, wrzuć do miski. Pokrój orzechy. Z połowy jednej pomarańczy wyciśnij sok, pozostałe pomarańcze obierz i pokrój w większe kawałki. Cebulę pokrój w drobne piórka, a melon w kostkę.
To już prawie meta! Wszystkie składniki dodaj do sałaty i wymieszaj. Całość połącz z ugotowanym i wystudzonym makaronem. Następnie przypraw solą i pieprzem, polej sokiem z pomarańczy i odrobiną oliwy. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Składniki

• 400 g – Lubella makaron mini kokardki
• 180 g – mix sałat
• 1 szt. – melon
• 4 szt. – pomarańcza
• 2 łyżki – oliwa
• 3 szt. – czerwona cebula
• 100 g – orzechy włoskie
• 1 szczypta – sól, pieprz

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 16-06-2023
Dodaj do ulubionych
FIT&EASY Sałata mix - Active 180 g
Ważny do 20-08-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Melon żółty 1.2 kg
Ważny do 27-08-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Pomarańcze deserowe 4 szt. 1.2 kg
Ważny do 26-08-2020
Nowość
Dodaj do ulubionych
LA PEDRIZA Oliwa extra virgin premium 250 ml
Ważny do 27-09-2021
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Cebula czerwona 3-5 szt. 650 g
Ważny do 28-08-2020
Dodaj do ulubionych
BAKALLAND Orzechy włoskie 100 g
Ważny do 30-05-2021

Spaghetti a la Carbonara

Sposób przygotowania

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
W międzyczasie ugotuj makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Żółtka oddziel od białka i wymieszaj z sosem jasnym Łowicz.
Dodaj do boczku i podsmaż ok. 5 minut na małym ogniu.
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i posyp tartym parmezanem

Składniki

• 1 słoik – sos jasny uniwersalny Łowicz
• 300 g – makaron spaghetti
• 300 g – boczek wieprzowy wędzony
• 3 szt. – jajka
• 15 g – parmezan lub inny ser twardy dojrzewający tarty
• 1 łyżka – olej słonecznikowy
• 1 szczypta – sól
• 1 szczypta – pieprz

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
ŁOWICZ Sos jasny uniwersalny 335 g
ŁOWICZSos jasny uniwersalny335 g
Produkt wycofany
Zamienniki
Dodaj do ulubionych
LUBELLA Makaron spaghetti 500 g
LUBELLAMakaron spaghetti500 g6,38 zł / kg
Przy zakupie 3 szt.Aktywuj promocję
3,19zł/szt.
3,99
Do koszyka
Ważny do 08-04-2023
Dodaj do ulubionych
WASĄG Boczek wędzony BIO 350 g
Ważny do 31-08-2020
Ważny do 08-09-2020
Dodaj do ulubionych
OLIWIER Olej rzepakowy z oliwą z oliwek 1 l
Ważny do 10-07-2021

Mocktail Exotic Rose

Sposób przygotowania

Świeży imbir wygniatamy drewnianym tłuczkiem , następnie dodajemy pozostałe składniki i intensywnie mieszamy w shakerze. Całość przelewamy do wysokiego szkła typu Long.


Składniki

• 240 ml – Tymbark pomarańcza
• 240 ml – Tymbark ananas
• 40 ml – syrop pashion fruit
• 40 ml – syrop rose
• 80 ml – sok z limonki
• 12 plasterków – imbir

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
TYMBARK Sok 100% Pomarańcza 1 l
TYMBARKSok 100% Pomarańcza1 l3,59 zł / l
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
3,59zł/szt.
3,99
Do koszyka
Ważny do 30-05-2021
1 szt.
6 szt.
Dodaj do ulubionych
TYMBARK Ananas Nektar 1 l
TYMBARKAnanas Nektar1 l4,29 zł / l
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
4,29zł/szt.
4,99
Do koszyka
Ważny do 30-06-2021
Dodaj do ulubionych
LIMMI Sok z Limonki naturalny 200 ml
Ważny do 22-04-2021
Dodaj do ulubionych
FRISCO ORGANIC Imbir świeży kłącze BIO 1-2szt. 150 g
Codzienna dostawa

Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz

Sposób przygotowania

Białka (w temperaturze pokojowej) ubij na wysokich obrotach, pod koniec ubijania stopniowo, po 1 łyżce dodaj cukier.
Kiedy dodasz już cały cukier, dodaj ocet i mąkę ziemniaczaną. Miksuj jeszcze chwilę, beza musi być lśniąca.
Na papierze do pieczenia zaznacz okrąg o średnicy 18cm (np. odrysowując od małego talerzyka) i wyłóż bezę. Brzegi bezy podnieś szpatułką do góry.
Piecz w nagrzanym do 130C piekarniku bez termoobiegu przez 30 minut. Następnie obniż temperaturę do 100C i susz przez 2 godziny.
Migdały upraż na suchej patelni aż będą rumiane
Śmietanę ubij na sztywno i dodaj 3 łyżki Czekodżemu Wiśniowego Łowicz, mieszając delikatnie z ubitą śmietaną.
Krem wyłóż na górę upieczonej bezy, posyp prażonymi migdałami i przyozdób wiśniami z konfitury Łowicz.

Składniki

• 5 szt. – białka jaj
• 220 g – cukier drobny
• 1 łyżka – ocet
• 1 łyżka – mąka ziemniaczana
• 3500 ml – śmietana kremówka
• 100 g – płatki migdałowe
• 1 słoik – Łowicz Czekodżem wiśniowy
• 1 słoik – Łowicz Konfitura z wiśni

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 08-09-2020
Dodaj do ulubionych
SWEET FAMILY Cukier drobny 1 kg
SWEET FAMILYCukier drobny1 kg
Produkt wycofany
Zamienniki
1 szt.
10 szt.
Dodaj do ulubionych
SPOŁEM KIELCE Ocet spirytusowy 10% 500 ml
Ważny do 24-04-2022
Dodaj do ulubionych
KUPIEC Mąka ziemniaczana 500 g
KUPIECMąka ziemniaczana500 g7,98 zł / kg
Chwilowo niedostępny
Zamienniki
Dodaj do ulubionych
ŁACIATA Śmietanka UHT 30% 250 ml
Ważny do 24-12-2020
Dodaj do ulubionych
HEBAR Płatki migdałowe 80 g
Ważny do 30-03-2021
Dodaj do ulubionych
ŁOWICZ Czekodżem wiśnia z belgijską czekoladą 250 g
1 szt.
8 szt.
Ważny do 30-05-2021

Ciasto drożdżowe z borówkami

Sposób przygotowania

Przygotowujemy rozczyn drożdżowy. Drożdże rozkruszamy w miseczce, wlewamy do nich ciepłe mleko (1 szklanka), dodajemy cukier (1 łyżeczka) i mąkę (1 łyżka). Dokładnie mieszamy.
Zaczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut.
Do dużej miski wsypujemy mąkę (4 szklanki) i cukier (1 szklanka), dodajemy jajka. Dolewamy rozczyn z drożdży.
Masło (200 gram) rozpuszczamy w garnuszku w kąpieli wodnej. Dodajemy je do mąki i rozczynu.
Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i wybieramy aromatyczne ziarenka. Dodajemy je do masy. Możemy zastąpić wanilię kilkoma kroplami aromatu waniliowego.
Dokładnie mieszamy ciasto tak, by je napowietrzyć. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kruszonka: Do miseczki wlewamy roztopione masło (125 gram), dodajemy cukier (50 gram) i mąkę (150 gram) do momentu, aż powstanie charakterystyczna kruszonka.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Formę do pieczenia smarujemy masłem (5 gram) i wysypujemy bułką tartą.
Przekładamy ciasto na blachę. Posypujemy je borówkami, wciskając je delikatnie w ciasto. Posypujemy ciasto kruszonką.
Ciasto pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu), w nagrzanym wcześniej piekarniku.
Ciasto drożdżowe z borówkami to idealny poczęstunek podczas pikniku. Na następny dzień najlepiej smakuje zamoczone w mleku.

Składniki

Zaczyn:
• 50 g – drożdże
• 1 szklanka – mleko
• 1 łyżeczka – cukier
Kruszonka:
• 150 g - Lubella Mąka puszysta luksusowa
• 125 g – masło
• 50 g – cukier
Ciasto
• 4 szklanki – Lubella Mąka puszysta luksusowa
• 4 szt. – jaja
• 200 g – masło
• 1 szklanka – cukier
• 1 opakowanie – cukier wanilinowy
• 1 szt. – laska wanilii
• 300 g – borówki amerykańskie
• 1 łyżka – bułka tarta
• 1 łyżka – masło

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
LALLEMAND Drożdże domowe 100 g
Ważny do 23-08-2020
1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
ŁACIATE Mleko UHT 2% 1 l
Ważny do 23-01-2021
1 szt.
10 szt.
Dodaj do ulubionych
POLSKI CUKIER Cukier biały 1 kg
Ważny do 18-07-2021
1 szt.
10 szt.
Ważny do 30-01-2021
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Masło Polskie Extra 200 g
Ważny do 07-09-2020
Ważny do 06-09-2020
Dodaj do ulubionych
DR. OETKER Cukier wanilinowy 16 g
Ważny do 28-02-2021
Dodaj do ulubionych
KAMIS Specialite Wanilia laska 1 szt
Ważny do 01-12-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Borówka amerykańska 125 g
FRISCO FRESHBorówka amerykańska125 g
Produkt wycofany
Zamienniki
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
PUTKA Bułka tarta 500 g
Ważny do 06-10-2020

Pomidorowa z zacierką

Sposób przygotowania

Udko umieść w naczyniu z wodą. Gotuj przez 15 min, nie doprowadzając do wrzenia. Obierz warzywa.
Dodaj warzywa i gotuj na małym ogniu. Osobno ugotuj makaron, a następnie odcedź.
Rosół przelej przez sitko tak, aby pozostał wywar. Dodaj pomidory i przecier. Gotuj na małym ogniu przez 30 min. Dopraw do smaku.
Zupę podawaj z zacierką i posypaną pietruszką.

Składniki

• 200 ml – pomidory krojone w puszce
• 200 ml – przecier pomidorowy
• 150 g – makaron zacierka
• 1 sztuka – udko z kurczaka
• 1 pęczek – natka pietruszki
• 1 sztuka – pietruszka korzeń
• 1 sztuka – marchew korzeń
• 0,5 sztuki – seler
• 1 szczypta – sól
• 1 szczypta – pieprz

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
ŁOWICZ Pomidory krojone w puszce 400 g
Ważny do 30-08-2022
Dodaj do ulubionych
ŁOWICZ Przecier pomidorowy 500 g
Ważny do 30-04-2022
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Udko kurczaka wykwintne 500 g
Codzienna dostawa
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Pietruszka luz 300 g
Ważny do 27-08-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Marchew obrana 500 g
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Seler krajowy 1-2 szt. 600 g
Ważny do 27-08-2020

Zapiekanka makaronowa z bezą, owocami i ajerkoniakiem

Sposób przygotowania

Czekoladowy makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy!
Gdy makaron będzie gotowy przygotowujemy bezę. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Kolejno partiami dodajemy cukier, cały czas ubijamy mikserem. Na końcu dodajemy budyń. Foremkę (lub 2 ceramiczne foremki na tartę o średnicy 14 cm, mogą być też kokilki lub naczynie żaroodporne) smarujemy masłem.
Makaron mieszamy z połową masy bezowej, dodajemy 2 łyżeczki płatków migdałowych, 4 łyżki borówek i przekładamy do foremek. Pozostałą część masy bezowej wkładamy do rękawa cukierniczego i robimy mini beziki na górze makaronu. (Zamiast rękawa można zrobić małe kleksy łyżką).
Całość posypujemy pokruszonymi płatkami migdałów. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę na 160 stopni i pieczemy jeszcze 10 min tak aby beza była rumiana.

Składniki

• 150 g – makaron Lubella mini świderki z czekoladą
• 6 łyżek – borówki amerykańskie
• 4 łyżeczki – płatki migdałowe
• 2 łyżeczki – pestki granatu
• 1 szt. – białko jaja kurzego
• 50 g – cukier
• 2 łyżki – budyń waniliowy
• 1 szczypta – sól
• 100 ml – ajerkoniak
• 0,5 łyżki – masło
• kilka listków świeżej mięty

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
LUBELLA MINI Elichette Makaron Mini świderki z czekoladą 400 g
Dodaj do ulubionych
FRISCO ORGANIC Borówka amerykańska BIO 125g 125 g
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
FRESCO Migdał w płatkach 70 g
Ważny do 30-05-2021
Dodaj do ulubionych
FRISCO ORGANIC Granat BIO 300 g
FRISCO ORGANICGranat BIO300 g
Produkt sezonowy
Zamienniki
Codzienna dostawa
Ważny do 08-09-2020
1 szt.
10 szt.
Dodaj do ulubionych
POLSKI CUKIER Cukier biały 1 kg
Ważny do 18-07-2021
Dodaj do ulubionych
DR. OETKER Budyń waniliowy 40 g
Ważny do 30-05-2021
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Masło Polskie Extra 200 g
Ważny do 07-09-2020
Ważny do 19-08-2020

Quiche na spodzie z płatkami Corn Flakes

Sposób przygotowania

Zaczynamy od kukurydzianego spodu. Mieszamy płatki z otrębami, wrzucamy zimne masło pokrojone w kosteczkę. W palcach rozcieramy całość jak na kruszonkę. Na końcu dodajemy zimną wodę. Masa będzie się ciężko kleić.
Dodajemy stopniowo wody, aż wszystko w miarę zaczęło się kleić. Wypełniamy formę na tartę (średnica około 26 cm) i zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 190*C. Złocisty spód odstawiamy do wystygnięcia.
Następnie przygotowujemy pozostałe warzywa. Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy na małe piórka. Cebulka to samo, pieczarki obieramy i kroimy w grube plasterki. Papryczkę chili kroimy w drobną kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy.
Rozgrzewamy troszkę oleju na patelni i wrzucamy po kolei: cebulkę, papryczkę chili i pora. Podsmażamy do miękkości.
Dosypujemy szpinak i podsmażamy ok 3 minuty. Następnie dodajemy pieczarki i trzymamy na ogniu, aż grzyby lekko zmiękną.
Dodajemy szpinak, suszone pomidory i natkę pietruszki. Mieszamy wszystko, doprawiamy do gustu i odkładamy do lekkiego wystygnięcia.
Do miski wlewamy mleko zagęszczone i wbijamy jajka, mieszamy chwilkę mikserem na małych obrotach. Wsypujemy parmezan, mieszamy. Dodajemy farsz i łączymy wszystko w całość. Wylewamy na kukurydziany spód i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 35 minut w 180*C lub do momentu, aż środek tarty się zetnie i nic już nie będzie pływać.
Można posypać z wierzchu serem i jeszcze lekko podpiec. Posypujemy resztką parmezanu.

Składniki

• 1,5 szklanki – Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno
• 0,5 szklanki – otręby pszenne
• 50 g – masło
• 5 łyżek – zimna woda
• 400 g – szpinak
• 2 szt. – pomidory
• 1 szt. – cebula
• 100 g – pomidory suszone
• 1 szt. – papryczka chili lub pepperoni
• 1200 g – pieczarki
• 1 łyżeczka – pieprz, sól
• 1 szczypta – gałka muszkatołowa
• 1 szczypta – oregano
• 2 szczypty – tymianek
• 1 pęczek – natka pietruszki
• 1200 ml – śmietana 30%
• 4 szt. – jaja
• 50 g – parmezan

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Dodaj do ulubionych
LUBELLA Corn Flakes Płatki kukurydziane Pełne ziarno 500 g
Ważny do 18-06-2021
Dodaj do ulubionych
SANTE Otręby pszenne 150 g
Ważny do 18-06-2021
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Masło Polskie Extra 200 g
Ważny do 07-09-2020
Dodaj do ulubionych
FIT&EASY Szpinak myty 200 g
Ważny do 20-08-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Pomidory 3-4 szt. tacka 600 g
Ważny do 27-08-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Cebula krajowa 4-6 szt. 800 g
Ważny do 28-08-2020
Ważny do 07-12-2022
Ważny do 27-08-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO FRESH Pieczarki białe - opakowanie 500 g
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
KAMIS Gałka muszkatołowa mielona 10 g
KAMISGałka muszkatołowa mielona10 g
Produkt wycofany
Zamienniki
Dodaj do ulubionych
PRYMAT Oregano 10 g
PRYMATOregano10 g
Produkt wycofany
Zamienniki
Dodaj do ulubionych
PRYMAT Tymianek suszony 10 g
Ważny do 30-06-2023
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
ZOTT Primo Śmietanka luksusowa 30 % 200 g
Ważny do 02-09-2020
Ważny do 08-09-2020
Ważny do 16-09-2020

Owsiane Pankejki

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Odstaw na 10-15 minut.
Na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu, piecz pankejki aż się zarumienią.
Podawaj z dżemem truskawkowym Łowicz.


Składniki

• 1 słoik – dżem truskawkowy
• 450 g – płatki owsiane
• 2 sztuki – banan
• 2 sztuki – jajka
• 0,5 łyżeczki – proszek do pieczenia
• 500 ml – mleko
• 2 łyżki – miód
• 3 łyżki – olej
• 1 szczypta – sól

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

1 szt.
8 szt.
Dodaj do ulubionych
ŁOWICZ Dżem truskawkowy niskosłodzony 280 g
ŁOWICZDżem truskawkowy niskosłodzony280 g14,25 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
3,99zł/szt.
4,29
Do koszyka
Ważny do 30-07-2021
Dodaj do ulubionych
SYMBIO Płatki owsiane górskie EKO 450 g
Ważny do 28-08-2020
Ważny do 08-09-2020
Dodaj do ulubionych
DR. OETKER Proszek do pieczenia 30 g
Ważny do 30-05-2021
1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Wypasione Mleko UHT 2% 1 l
Ważny do 10-01-2021
Ważny do 30-06-2023
1 szt.
15 szt.
Ważny do 19-04-2021

Pieczeń z indyka w powidłach śliwkowych

Sposób przygotowania

Dokładnie umytego indyka nacieramy solą, oraz łyżką sosu sojowego wymieszanego z łyżeczką octu.
Marynujemy mięso całą noc lub dłużej w lodówce.
Powidła śliwkowe mieszamy z pozostałą marynatą i na delikatnym ogniu doprowadzamy do wrzenia.
Zamarynowanego indyka wykładamy do formy lub naczynia żaroodpornego i polewamy połową sosu śliwkowego.
Mięso pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 120 stopni, od czasu do czasu dolewając odrobinę wody na spód formy.
Pieczeń podajemy z gorącym sosem śliwkowym.

Składniki

• 700 g – indyk
• 1 łyżka – sos sojowy
• 1 słoik – powidła śliwkowe
• 1 szczypta – sól, pieprz
• 31 łyżka – ocet

Dodatki:
• 1 butelka – napój Tymbark jabłko czerwona porzeczka

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

Ważny do 18-08-2020
Ważny do 17-06-2023
1 szt.
8 szt.
Dodaj do ulubionych
ŁOWICZ Powidła węgierkowe 290 g
Ważny do 30-07-2021
1 szt.
10 szt.
Dodaj do ulubionych
SPOŁEM KIELCE Ocet spirytusowy 10% 500 ml
Ważny do 24-04-2022
1 szt.
6 szt.
Ważny do 30-05-2021

Lody z bananów

Sposób przygotowania

5 bananów obierz i pokrój w talarki. Włóż do szczelnie zamykanego worka lub pojemnika i włóż do zamrażarki na minimum 4 godziny, najlepiej na całą noc.
Wyjmij zamrożone banany i wsyp do malaksera lub blendera, możesz również użyć blendera ręcznego. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, masło migdałowe, macę, ashwagandhe oraz kakao i sól.
Miksuj na aż powstanie gładki gęsty krem, im krócej tym lody będą bardziej zmrożone.
Przełóż do pucharków i udekoruj plasterkami świeżego banana.

Składniki

• 40 g – kakao Decomorreno
• 6 sztuk – banany
• 50 g – masło migdałowe
• 1 łyżeczka – maca
• 1 łyżeczka – ashwagandha
• 2 szczypty – sól himalajska

Dodaj wszystkie do koszyka

Kup składniki z tego przepisu

1 szt.
8 szt.
Dodaj do ulubionych
DECOMORRENO Kakao 150 g
DECOMORRENOKakao150 g46,60 zł / kg
Super cena
6,99
Do koszyka
Ważny do 30-08-2021
Ważny do 28-08-2020
Dodaj do ulubionych
PRIMAVIKA ... migdałowe prażone 185 g
Ważny do 03-01-2022
Dodaj do ulubionych
BIO PLANET SUPERFOODS Maca w proszku (korzeń) BIO 150 g
Dodaj do ulubionych
SANTE Sól himalajska różowa 350 g
Ważny do 18-05-2023