Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

Tarta, omlet, hamburgerpomysł na smaczne danie

Chcesz do codziennego menu wprowadzić trochę „życia”? Masz już dość jadłospisu, z którego wieje nudą? Wcale nie musisz być mistrzem kulinarnym, by we własnym domu przyrządzić smaczne dania – na śniadanie, obiad, kolację czy podwieczorek. A dzięki nowoczesnym gadżetom kuchennym, przyjemność z gotowania i pieczenia będzie jeszcze większa.

przewiń

Zamiast jajecznicy

Jeśli wypróbowałaś już wszystkie warianty jajecznicy i nudzi cię podawanie w kieliszkach jajek ugotowanych na twardo lub miękko, czas odmienić codzienne menu. Korzystając z praktycznych akcesoriów kuchennych, możesz wyczarować smaczne i pożywne posiłki - idealne na śniadanie, lunch czy kolację.

Masz ochotę na tradycyjny francuski omlet? A może chcesz poczuć smak prawdziwej Hiszpanii? Wystarczą jajka, odrobina mleka i dodatki, by na patelni przyrządzić smaczne danieCzytaj więcej

- alternatywę dla jajecznicy.

Jeśli jednak nie masz czasu, nowoczesne gadżety kuchenne znacznie uproszczą i przyspieszą przyrządzanie domowego omletu. Naczynie NATIVE do omletu to niezastąpiony pomocnik, dzięki któremu szybko przygotujesz tradycyjny omlet francuski albo własną wariację kulinarną na ten temat.

Z kolei naczynie NATIVE do hiszpańskiego omletu pozwoli ci na przyrządzenie klasycznej tortilla de patatas lub zainspiruje do przygotowania omletu według własnej receptury.Czytaj więcej

Oba naczynia przeznaczone są do przyrządzania omletów w kuchence mikrofalowej, dzięki czemu czas oczekiwania na danie skróci się do 2-3 minut.

Zamiast jajecznicy możesz podać gotowane jajka. Będą jednak smaczniejsze, gdy zostaną zaserwowane w oryginalnych formach i niebanalnych połączeniach. Taki efekt osiągniesz, wybierając zestaw do gotowania jajek OVO.Czytaj więcej

Od teraz możesz nadawać jajkom dowolne kształt łączyć z wieloma dodatkami, np. cebulą, brokułami, szynką czy łososiem. Zestaw OVO to dowód na to, że jajko – na miękko lub twardo – można podawać na wiele sposobów. Ograniczeniem może być tylko twoja kulinarna wyobraźnia.

Pożegnanie z fast-foodami

Bary szybkiej obsługi to miejsca od dawna znienawidzone przez dietetyków. Powszechnie uważa się, że serwowane tam dania są niezwykle tuczące i nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem. Ale kto powiedział, że fast-foody muszą być niezdrowe?

Jeśli jesteś miłośnikiem hamburgerów, wcale nie musisz z nich rezygnować. Dzięki firmie Lekue, możesz przyrządzić smaczne i zdrowe amerykańskie kanapki w domowym zaciszu. Zestaw do hamburgerów - MY BURGER to niezastąpiony kuchenny gadżet,Czytaj więcej

który pozwoli na szybkie przygotowanie hamburgerów – w maksymalnie zdrowej wersji. Taki zestaw zawiera obręcze do formowania kotlecików oraz praskę sprawiającą, że masa nie będzie rozpadać się podczas smażenia. Dzięki zestawowi MY BURGER przyrządzisz pyszne hamburgery w niezliczonej ilości wariantów: mięsnym, rybnym czy na bazie warzyw. Z łatwością przygotujesz też kotleciki „z niespodzianką” – nadzieniem serowym czy warzywnym.

Ot, i pomysł na pyszne danie gotowy.

Tarta - na słodko lub słono

Chociaż nie ma to jak klasyczne dania obiadowe, od czasu do czasu można puścić wodze kulinarnej fantazji, przygotowując niebanalny i smaczny posiłek nawiązujący do kuchni międzynarodowej. Zabierz rodzinę i swoich gości prosto do Francji, serwując im przepyszny wytrawny placek z ciasta kruchego, czyli quiche. Klasyką jest quiche lorraine, ale nie musisz ograniczać się do tradycyjnych receptur. Wybrane składniki łącz w dowolne kompozycje, dzięki którym kubki smakowe przeżyją prawdziwą rozkosz. Szpinak, mięso, warzywa, sery – tylko od ciebie zależy, jak przyrządzisz tartę na słono.

A jeśli masz już dość klasycznych deserów, zerwij z tradycją. Przyrządź tartę w wersji na słodko, która będzie doskonałą alternatywą dla murzynka, szarlotki czy sernika wiedeńskiego.Czytaj więcej

Na kruchym cieście możesz wyłożyć kremową masę i owoce, mus owocowy, masę budyniową.

I w tym przypadku niech poniesie cię cukiernicza fantazja, dzięki której przyrządzisz przepyszne wypieki znikające z talerzyków w mgnieniu oka.

By jednak tarta była tartą, potrzebna jest odpowiednia forma. Najlepiej taka z wyjmowanym dnem, by serwowanie kawałków nie było problematyczne. Jeśli masz już dość przypalonych spodów, forma do tarty DUO to najlepsze rozwiązanie. Silikonowa obręcz i ceramiczny talerz sprawiają, że nic nie przywiera, a ciasto odchodzi z łatwością.

Omlet z warzywami

Omlet to pomysł na sycące śniadanie lub lunch. Jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, szczególnie jeśli możesz przyrządzić go w mikrofalówce.

Przygotuj

  • 4 jajka,
  • 1 mały por,
  • ½ mniejszej papryki,
  • 3 plasterki szynki,
  • 4 łyżki mleka,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.
  1. Pora, paprykę i szynkę pokrój w kosteczkę.
  2. Jajka połącz z mlekiem, a następnie przypraw solą i pieprzem.
  3. Dodaj pozostałe składniki (szynkę, paprykę, pora, natkę pietruszki) i dokładnie wymieszaj.
  4. Masę przelej do naczynia NATIVE do omletu.
  5. Włącz kuchenkę mikrofalową i umieść naczynie w środku.
  6. Po 1-2 minutach (w zależności od mocy urządzenia), przełóż naczynie na drugą stronę i podgrzewaj dodatkowe 30 sekund.
  7. Naczynie NATIVE do omletu możesz wykorzystać także do przyrządzania posiłku w piekarniku.
Wrzuć do koszyka wszystkie produkty z tego przepisu

Kremowa tarta z brzoskwiniami

Delikatnie kruche ciasto i kremowe nadzienie rozpływające się w ustach, pozostawiając słodycz owoców – to propozycja słodkiej tarty na każdą okazję. Przepyszna, szybko znika z talerzyków, a goście domagają się dokładek.

Przygotuj

  • 180 g mąki pszennej,
  • 125 g masła,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 200 ml śmietany kremówki,
  • 3 żółtka,
  • 2 łyżki wody,
  • 80 g brzoskwiń z puszki,
  • 1 łyżeczkę cukru waniliowego.
  1. Mąkę, masło, cukier, 1 żółtko i wodę wymieszaj w mikserze.
  2. Z wyrobionego ciasta uformuj kulę. Spłaszcz ją, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Ciasto wyłóż na delikatnie wytłuszczoną formę do tarty DUO z talerzem i uformuj wyższy brzeg. Nakłuj ciasto widelcem.
  4. Do nagrzanego piekarnika (225°C) włóż form i piecz przez 10 minut.
  5. W międzyczasie przygotuj krem, ubijając 2 żółtka, dodając śmietanę oraz cukier waniliowy.
  6. Tak powstałą masę wylej na podpieczony spód, a następnie wyłóż dokładnie odsączone połówki brzoskwiń.
  7. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 200oC i piecz jeszcze przez 30 minut.
  8. Dzięki temu, że forma do tarty DUO posiada silikonową obręcz i elegancki talerz, ciasto bez problemu wyjmiesz z naczynia.
Wrzuć do koszyka wszystkie produkty z tego przepisu