Przygotowanie:
Kromki chałki podpiecz w piekarniku na złoty kolor.
Na patelnię wsyp cukier kokosowy, dodaj przekrojone śliwki i wodę, a następnie podgrzewaj na średnim ogniu aż owoce zamienią się w powidła - wtedy ściągnij patelnię z ognia, dodaj jagody acai i maqui.
Migdały podpraż na patelni.
Kromki chałki posmaruj serkiem oraz grubą warstwą powideł, całość posyp migdałami i odrobiną miodu. Mmm... gotowe! :)
Przygotowanie:
Dynię pokrój w drobną kostkę. Przyprawy wymieszaj z dynią, ułóż ją na blaszce z papierem do pieczenia, piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Następnie dynię zmiksuj na dyniowy mus.
Połowę miechunki wymieszaj z jogurtem i przełóż do szklanek wypełniając je do połowy.
Na jogurt nalej mus dyniowy, na wierz dodaj pozostałą miechunkę i odrobinę miodu.
Delektuj się lekkim i zdrowym śniadaniem! :)
Przygotowanie:
Rukolę grubo posiekaj. Fetę i buraki pokrój w kostkę. Składniki sosu umieść w małym słoiku i mocno wstrząśnij. Następnie na patelni podpiecz orzechy.
Rukolę rozłóż na talerzach, dodaj buraki, fetę, orzechy i granat.
Całość obficie skrop moringowym vinegraitem.
Przygotowanie:
Sok z cytryny, skórkę, jajka, cukier umieść w rondelku, podgrzewaj cały czas mieszając aż masa zgęstnieje, wtedy ściągnij z ognia, dodaj camu camu, schładzaj z lodówce.
Śmietankę wymieszaj z mascarpone, dodaj krem cytrynowy.
Masę przełóż do pucharków, całość posyp miechunką, goji i odrobiną cukru kokosowego. Możesz także dodać świeżą miętę lub inne ulubione superfoods :)
Przygotowanie:
Cytrusy wyfiletuj- obierz tak, aby nie miały białych błon. Jogurt wymieszaj z macą, chia i lucumą. Następnie przełóż jogurt do pucharków/miseczek i dodaj cytrusy. Całość posyp orzechami, miętą i goji.
Przygotowanie:
Mleko zagotuj, dodaj płatki owsiane i jaglane.
Gotuj około 15. In na mały ogniu.
Orzechy podpraż i posiekaj.
Gotową Owsiankę wymieszaj z baobabem i przełóż do miseczek, dodaj orzechy, chia owoce, całość polej miodem.