Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Marynata do mięs z grilla to obowiązkowy element wyposażenia kuchni każdego miłośnika grillowanych i pieczonych mięs. Marynowanie to proces, gdy zwykły kawałek mięsa nabiera wyjątkowego smaku, aromatu i kruchości, a Ty - jako osoba zajmująca się przygotowywaniem dania - stajesz się niejako kreatorem prawdziwej kulinarnej uczty.
Mieszanka przypraw sprawia, że przygotowywane mięso staje się wyjątkowo miękkie i soczyste. W składzie marynaty znajdziesz wszystkie te zioła i przyprawy, które znasz ze swojej kuchni: sól, paprykę słodką, czosnek, musztardę, bazylię, cebulę, cukier, pomidory suszone, pieprz czarny i gałkę muszkatołową
Produkt Kamis:
Kraj pochodzenia: Polska
bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
papryka słodka
czosnek - 9%
musztarda w proszku (gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier)
gorczyca biała - 7%
bazylia - 5%
cebula
cukier
pomidory suszone
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Seler | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten | Może zawierać |
Jaja | Może zawierać |
Mleko | Może zawierać |
Gorczyca | Zawiera |
Soja | Może zawierać |
Wymiar liczbowy 25
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 29
g
Średnia miara (e)
polski
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
Wymagana wysokość na półce 144
Wymagana szerokość na półce 111
Wymagana głębokość na półce 6
Wysokość 144
Szerokość 111
Głębokość 6
GTIN 05900084249089
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Jedno opakowanie marynaty (25 g) wystarczy na 1 kg mięsa, np. karkówki lub skrzydełek z kurczaka. Przygotowanie: 1. Zawartość torebki wymieszaj z 5 łyżkami oleju. 2. Skrzydełka albo pokrojoną na porcje i lekko rozbitą karkówkę posmaruj ze wszystkich stron otrzymaną marynatą i odstaw w chłodne miejsce na minimum dwie godziny. Jeżeli przygotowujesz skrzydełka, posmaruj je otrzymaną marynatą i również odstaw na około 2 godziny. 3. Karkówkę piecz na mocno rozgrzanym grillu po ok. 4 minuty z każdej strony, skrzydełka na średnio rozgrzanym grillu po ok. 20 minut z każdej strony. Możesz również piec w piekarniku w temp. 190°C - karkówkę przez ok. 15 minut, a skrzydełka ok. 30 minut.
Kamis
Marka | Kamis |
Marynowanie jest podstawowym sposobem kruszenia oraz dodawania smaku różnym rodzajom mięs. Marynowane mięsa stają się aromatyczne, miękkie i soczyste. Marynata do mięs z grilla Kamis zawdzięcza swój smak i aromat starannie dobranej mieszance najwyższej jakości ziół i przypraw.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce
Nazwa funkcjonalna Mieszanka przyprawowa
Wariant Marynata do mięs z grilla
McCormick Polska S.A.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl