Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ekologiczny mus kokosowy pochodzi w 100% z certyfikowanych ekologicznych upraw i jest wytwarzany poprzez zmielenie miąższu kokosa. W wyższej temperaturze przyjmuje postać gęstego kremu. Mus kokosowy, często nazywany też masłem kokosowym, jest smacznym źródłem błonnika, potasu, magnezu i żelaza. Dzięki witaminie D jest sprzymierzeńcem walki z depresją, a witamina K w nim zawarta, pomaga w nauce, wspierając procesy neurologiczne.
W odróżnieniu od oleju kokosowego jest bardziej zwarty, dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do omletów, ciast czy batonów. Sprawdza się też jako dodatek do smoothies, czy jako zdrowy zamiennik śmietany, jako uwieńczenie deseru owocowego (tylko pamiętajmy, aby nie przesadzić z jego ilością).
100% miąższ z kokosa, certyfikowany BIO
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W wyższej temperaturze przyjmuje płynną postać.
Przed użyciem dokładnie wymieszać. Mus polecany jest jako dodatek do wypieków, deserów oraz musli.