Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Produkt regionalny, tradycyjnie wypiekany na obchody Dnia Niepodległości w Poznaniu (11 listopada). Rogale Marcińskie są głównym wypiekiem podczas obchodów dnia ulicy Święty Marcin w Poznaniu. Specjalnie wałkowane ciasto półfrancuskie, nadzienie z białego maku i bakalii, aromat migdałowy i orzechy sprawiają, że Rogale Świętomarcińskie są ciastem wyjątkowym. 31 sierpnia 2008 r. otrzymał Chronione Oznaczenie Geograficzne, a jego wyrób możliwy jest tylko przez specjalnie certyfikowane cukiernie – Cukiernia Jagódka należy do jednej z nich, posiadając świadectwo jakości handlowej nr 15/17/30.
Rzemieślnicy zrzeszeni w Cechu Cukierników i Piekarzy w Poznaniu sprzedają w Dniu Świętego Marcina średnio 250 ton tego wyrobu, natomiast w skali rocznej sprzedaż wynosi 500 ton, co stanowi 2,5 miliona sztuk rogali.
mąka PSZENNA, mak biały, cukier, MLEKO, JAJA, margaryna (oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, kokosowy, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ORZECHY ARACHIDOWE, woda, rodzynki, skórka pomarańczowa, syrop ziemniaczany, aromat rumowy
Pszenica | Zawiera |
Mleko | Zawiera |
Jaja | Zawiera |
Orzechy | Zawiera |