Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kruche ciasto w proszku :
**Opakowanie nie zawiera dodatków.
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Produkt może zawierać jaja, mleko i soję.
mąka pszenna krupczatka 40%
mąka pszenna
cukier puder
cukier kryształ
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
aromat
sól
naturalny ekstrakt z wanilii
Jaja | Może zawierać |
Mleko | Może zawierać |
Soja | Może zawierać |
Pszenica | Zawiera |
400
g
ok. 500 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji)
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 410
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce 206
Wymagana szerokość na półce 107
Wymagana głębokość na półce 62
Wysokość 206
Szerokość 107
Głębokość 62
Wymiar liczbowy 400
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
16
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasz przepis na szarlotkę na kruchym cieście Przygotuj: do ciasta: 1 jajo, 100 g zimnej margaryny lub masła do nadzienia: 1 kg jabłek, 1 łyżkę cukru do podsypywania: 1-2 łyżki mąki pszennej Sposób przygotowania: Obierz jabłka, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka, dodaj cukier (do słodkich jabłek proponujemy dodać 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego; można dodać również 1/2 łyżeczki cynamonu). Upraż na małym ogniu przez 10-15 min. Ostudź. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, pokrojoną margarynę (masło). Miksuj na najwyższych obrotach przez 1-2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników. Nagrzej piekarnik do temp. 190°C bez termoobiegu. Rozwałkuj 3/4 ciasta, podsypując mąką, na placek o średnicy ok. 2 cm większej niż średnica tortownicy. Przełóż ciasto do tortownicy lekko zawijając je na boki. Pozostałą część ciasta włóż do lodówki na ok. 30 min. Wstaw spód ciasta do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 min. Na spód ciasta wyłóż przygotowane jabłka. Pozostałe ciasto cienko rozwałkuj, podsypując mąką. Przykryj jabłka ciastem. Wierz posmaruj mlekiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 190°C przez 40-45 min (do uzyskania złocistego koloru). Sernik Krople Rosy - Przygotuj ciasto dodając 2 żółtka, 1 łyżkę wody, 100 g zimnej margaryny, zmiksuj. Wyłóż na blat podsypany 1 łyżką mąki i zagnieć. Formę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem. Wylep ciastem dno i boki formy. - Do masy sernikowej zmiel 750 g twarogu półtłustego. W głębokiej dużej misce umieść twaróg, dodaj 1 szklankę cukru, 3 żółtka, 2 budynie o smaku śmietankowym na 3/4 l mleka, 1/2 szklanki oleju. Całość zmiksuj na średnich obrotach do gładkiej masy. Stopniowo dodawaj 2 szklanki letniego mleka i sok z 1 cytryny miksując na średnich obrotach (masa jest bardzo rzadka). Ubij pianę z trzech białek ze szczyptą soli, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Wylej masę sernikową na kruchy spód. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 45 min do zarumienienia. - Pod koniec pieczenia ubij pianę z dwóch białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru, wyłóż na podpieczoną masę serową i piecz w temp 180°C przez kolejne 15 min (do uzyskania złocistego koloru piany). Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
16 porcji
z mąką krupczatką
idealne dodatki**
**Opakowanie nie zawiera dodatków
Zasmakuj!
Delecta
Marka | Delecta |
Nazwa funkcjonalna Kruche ciasto
Wariant klasyczne
Delecta - Prosto z serca Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.