Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

DELECTA Kruche Ciasto w proszku 400 g

Kruche ciasto w proszku

Data ważności: 30-10-2019
DELECTA Kruche Ciasto w proszku 400 g
FriscoNowy, zapakowany
4,49
za 1 szt. / 400 g
11,22 / kg
EAN: 5900983005267
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Kruche ciasto w proszku:

  • 16 porcji,
  • z mąką krupczatką,
  • idealne dodatki**.

**Opakowanie nie zawiera dodatków.

Życzymy udanych wypieków!

Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.

Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.

Składniki

Pokaż

Składniki

mąka pszenna krupczatka 40%

mąka pszenna

cukier puder

cukier kryształ

proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)

aromat

sól

naturalny ekstrakt z wanilii

Zalecenia dla alergików

JajaMoże zawierać
MlekoMoże zawierać
SojaMoże zawierać
PszenicaZawiera

Inne informacje o alergenach

Produkt może zawierać jaja, mleko i soję.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 gNa porcję 31 g%RWS* na porcję 31 g
Wartość energetyczna 1871 kJ585 kJ7%
Wartość energetyczna 445 kcal139 kcal
Tłuszcz 18g5,5 g8%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,3 g1,6 g8%
Węglowodany 64,2 g20 g8%
w tym cukry 25 g7,9 g9%
Białko 6,8 g2,1 g4%
Sól 0,62 g0,19 g3%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone dla samego ciasta kruchego (z margaryną 80% tł.).
ok. 500 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji)

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

400

Jednostka

g

Waga brutto: 410

Wymiar liczbowy: 400

Jednostka (specyficzna): Gramów

Liczba użyć

16

Użycie

ok. 500 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji)

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Język produktu

Język danychpolski
Główny język opisupolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Nasz przepis na szarlotkę na kruchym cieście Przygotuj: do ciasta: 1 jajo, 100 g zimnej margaryny lub masła do nadzienia: 1 kg jabłek, 1 łyżkę cukru do podsypywania: 1-2 łyżki mąki pszennej Sposób przygotowania: Obierz jabłka, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka, dodaj cukier (do słodkich jabłek proponujemy dodać 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego; można dodać również 1/2 łyżeczki cynamonu). Upraż na małym ogniu przez 10-15 min. Ostudź. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, pokrojoną margarynę (masło). Miksuj na najwyższych obrotach przez 1-2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników. Nagrzej piekarnik do temp. 190°C bez termoobiegu. Rozwałkuj 3/4 ciasta, podsypując mąką, na placek o średnicy ok. 2 cm większej niż średnica tortownicy. Przełóż ciasto do tortownicy lekko zawijając je na boki. Pozostałą część ciasta włóż do lodówki na ok. 30 min. Wstaw spód ciasta do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 min. Na spód ciasta wyłóż przygotowane jabłka. Pozostałe ciasto cienko rozwałkuj, podsypując mąką. Przykryj jabłka ciastem. Wierz posmaruj mlekiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 190°C przez 40-45 min (do uzyskania złocistego koloru). Sernik Krople Rosy - Przygotuj ciasto dodając 2 żółtka, 1 łyżkę wody, 100 g zimnej margaryny, zmiksuj. Wyłóż na blat podsypany 1 łyżką mąki i zagnieć. Formę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem. Wylep ciastem dno i boki formy. - Do masy sernikowej zmiel 750 g twarogu półtłustego. W głębokiej dużej misce umieść twaróg, dodaj 1 szklankę cukru, 3 żółtka, 2 budynie o smaku śmietankowym na 3/4 l mleka, 1/2 szklanki oleju. Całość zmiksuj na średnich obrotach do gładkiej masy. Stopniowo dodawaj 2 szklanki letniego mleka i sok z 1 cytryny miksując na średnich obrotach (masa jest bardzo rzadka). Ubij pianę z trzech białek ze szczyptą soli, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Wylej masę sernikową na kruchy spód. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 45 min do zarumienienia. - Pod koniec pieczenia ubij pianę z dwóch białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru, wyłóż na podpieczoną masę serową i piecz w temp 180°C przez kolejne 15 min (do uzyskania złocistego koloru piany). Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl

Informacje producenta

Pokaż

Cechy

16 porcji

z mąką krupczatką

idealne dodatki**

**Opakowanie nie zawiera dodatków

Marka

Delecta

Marka: Delecta

Produkt

Nazwa funkcjonalnaKruche ciasto
Wariantklasyczne

O marce

Delecta - Prosto z serca Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.

Dodatkowe informacje

Zasmakuj!

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Adres zwrotny

Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Adres internetowy

www.delecta.pl

Tagi:

DELECTA