Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ksylitol to substancja słodząca naturalnego pochodzenia nazywana „cukrem brzozowym" stosowana jako alternatywa białego cukru. Oryginalny ksylitol otrzymywany jest z kory drzew liściastych, najczęściej brzozy z Finlandii. Ksylitol jest tak samo słodki jak cukier biały, ale o 40% mniej kaloryczny.
40% mniej kalorii
oryginalny z Finlandii
indeks glikemiczny: 8
substancja słodząca (ksylitol)
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Produkt odpowiedni dla wegan
Wymiar liczbowy 200
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 208
g
polski
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
Wymagana wysokość na półce 166
Wymagana szerokość na półce 129
Wymagana głębokość na półce 54
Wysokość 166
Szerokość 129
Głębokość 54
Zastosowanie Do ciast (poza drożdżowymi - sprawia, że zaczyn drożdżowy nie pracuje i ciasto nie wyrasta), do deserów, do napojów, sosów, syropów, przetworów owocowo-warzywnych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
3
Uwaga: - Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od ½ łyżeczki). - Nie zaleca się podawać dzieciom do 3 roku życia.
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Podmarka Ze świata natury
Ksylitol to substancja słodząca naturalnego pochodzenia nazywana „cukrem brzozowym" stosowana jako alternatywa białego cukru. Oryginalny ksylitol otrzymywany jest z kory drzew liściastych, najczęściej brzozy z Finlandii: - jest tak samo słodki jak cukier biały, ale o 40% mniej kaloryczny - ma niski indeks glikemiczny - odpowiedni dla diabetyków - zastosowanie do ciast (poza drożdżowymi), deserów, napojów, sosów, syropów, przetworów owocowo-warzywnych
Nazwa funkcjonalna Cukier brzozowy ksylitol