Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Miód o barwie jasnożółtej z lekkim odcieniem zielonkawym. Krystalizuje bardzo szybko, często nawet już w plastrach. Skrystalizowany ma konsystencję drobnoziarnistą, smalcowatą i barwę białą.
Jest szczególnie polecany dla chorych z niewydolnością krążenia i w pewnych przypadkach pod kontrolą lekarza - dla cukrzyków. Zalecany również przy schorzeniach wątroby i dróg żółciowych. Miód rzepakowy wyrównuje w organizmie niedobory potasu, obniża ciśnienie krwi. Poprawia zaopatrzenie mięśnia sercowego w tlen i elementy odżywcze.Stosowany zewnętrznie, w przypadku oparzeń, zapobiega tworzeniu się pęcherzy i związanych z nim infekcji.
Duże wartości odżywcze i zdrowotne.
miód pszczeli nektarowy rzepakowy
Osoby uczulone na pyłki kwiatowe powinny uważać.
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed dostępem światła.