Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bezglutenowa i wegańska bułka pita, to świetna propozycja do samodzielnego przygotowania zdrowego fast fooda. Bułka po rozkrojeniu tworzy kieszonkę, która idealnie nadaje się do nadziewania ulubionym farszem. Bułka opieczona wcześniej staje się chrupiąca.
Skrobie (tapiokowa, kukurydziana), woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, woda), inulina, olej rzepakowy, drożdże, cukier, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól, zakwas ryżowy, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1225 | 2327.5 |
Wartość energetyczna (kcal) | 291 | 552.9 |
Tłuszcz (g) | 6.9 | 13.11 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.8 | 3.42 |
Węglowodany (g) | 51.3 | 97.47 |
w tym cukry (g) | 7.9 | 15.01 |
Białko (g) | 1.7 | 3.23 |
Błonnik (g) | 3.3 | 6.27 |
Sól (g) | 1.8 | 3.42 |
Przechowywać w temperaturze 14 - 21 °C, z dala od źródła ciepła i promieni słonecznych.
Sposób przygotowania: bułkę podgrzej w piekarniku nagrzanym do 180℃ przez 6 minut. Po wyjęciu z piekarnika, bułkę przekrój i nafaszeruj ulubionymi dodatkami.