Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chleb idealny do przygotowania pysznych tostów bez glutenu i bez laktozy.
Opieczony w tosterze staje się chrupiący.
Woda, skrobie (ziemniaczana, kukurydziana), zakwas (skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, woda), olej rzepakowy, błonnik (grochowy, bambusowy), białko kurze (jaja), syrop glukozowy, mąka ryżowa, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa), drożdże, sól, cukier, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), otręby ryżowe, aromat, substancja konserwująca (propionian wapnia).
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1071 | 2142 |
Wartość energetyczna (kcal) | 255 | 510 |
Tłuszcz (g) | 8 | 16 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.72 | 1.44 |
Węglowodany (g) | 38.2 | 76.4 |
w tym cukry (g) | 2.57 | 5.14 |
Białko (g) | 4.5 | 9 |
Błonnik (g) | 6.3 | 12.6 |
Sól (g) | 1.5 | 3 |
Pieczywo najlepiej smakuje po odgrzaniu w tosterze lub piekarniku. Przechowywać w temperaturze 14 - 21 °C, z dala od źródła ciepła i promieni słonecznych.