Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tradycyjne japońskie pierożki, nadziewane farszem z kaczki i warzyw, doskonałe jako przystawka.
warzywa 38 % (kapusta, cebula, marchew, kasztany wodne)
mąka pszenna
mięso z kaczki 17,6 % (mięso 17,1 %, tłuszcz 0,5 %)
woda
sos Hoisin 3,2 % (fermentowana solona soja [soja, mąka pszenna, sól, woda], cukier, ocet ryżowy [woda, ryż], woda, czosnek, sól, olej sezamowy, papryka chilli, barwnik [E150a])
sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól)
teksturowane białko sojowe
sól
gluten pszenny
cukier palony (syrop glukozowo-fruktozowy, woda)
olej sezamowy
skrobia ziemniaczana
imbir mielony
ekstrakt drożdżowy
pieprz czarny
przyprawy
Informacja dla alergików Produkt może zawierać jaja, skorupiaki, seler.
Wymiar liczbowy 600
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Woreczek |
Waga brutto 634
g
30
angielski
francuski
włoski
polski
portugalski
hiszpański
Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.
Smażyć w głębokim tłuszczu(Od postaci zamrożonej):Na głębokim oleju - smaż gyozę w temperaturze 170°C-180°C przez ok. 2,5 minuty.
Gotować we wrzątku(Od postaci zamrożonej):Gotowanie - gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie.
Smażyć w płytkim tłuszczu(Od postaci zamrożonej):Na patelni - rozgrzej 1 łyżkę oleju. Ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty. Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.
Gotować na parze(Od postaci zamrożonej):Gotowanie na parze - gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.
Chronić przed rozmrożeniem, Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia. Przechowywać w temperaturze *(-6°C): 1 tydzień / **(-12°C): 1 miesiąc / *** (-18°C): do daty minimalnej trwałości.
Na rozgrzaną patelnię wlac 15 ml oleju, rozgrzać olej, dodać zamrożone pierożki, smażyć 2 min, następnie wlac na patelnię 60 ml wody, dusić kolejne 2 min pod przykryciem, zdjąć pokrywke, smażyć do odparowania wody 1 minutę.
Ajinomoto
Marka | Ajinomoto |
Wyprodukowano w Polsce