Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Krem z dyni to dość nietypowy prdukt jak na kuchnię włoską. Jednak doskonale nadaje się do wykorzystania w kuchni śródziemnomorskiej. Sosy do makaronu na jego bazie idealnie komponują się np. z lekkim dodatkiem trufli. Doskonale sprawdzi się też jako tapenada do świeżej bagietki. Lub jako samodzielne danie w postaci zupy krem z dodatkiem kukurydzy. Krem z dyni to produkt wysokiej jakości, jest wytwarzany ze świeżych warzyw pozyskiwanych bezpośrednio od lokalnych producentów. Gospodarstwa, które dostarczają produkty muszą spełniać pewne standardy dotyczące techniki uprawy. Proces selekcji warzyw jest kontynuowany w magazynie przy użyciu odpowiednich maszyn. Tylko najlepszej jakości dynie są wykorzystywane do produkcji przetworów.
Dzięki temu smak tych produktów przywodzi na myśl doskonałość kuchni śródziemnomorskiej, reprezentując jej prostotę i zapewniając nowoczesne spojrzenie na prawdziwy smak tradycji.
Dynia 91%, cebula, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy i askorbinowy.
Przechowywać suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu (1 ÷ 4 ° C) przez maksymalnie 3 dni