Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tykwa jest powszechnie używana jako składnik futomaki i innych dań sushi. Można je również znaleźć w daniach kuchni japońskiej gotowanych na wolnym ogniu "Nimono" i potrawach marynowanych "Aemono".
kuchnia japońska
tykwa (Lagenaria Siceraria (Molina) Standl. ) 47,7 %
syrop kukurydziany
cukier
sos SOJOWY (woda, SOJA, PSZENICA, sól, barwnik: karmel)
sól mirin (woda, ryż kleisty, pleśń Koji (Aspergillus oryzae)]
aromat
regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
tykwa (Lagenaria siceraria (Molina) Standl.) 47,7 %, syrop kukurydziany, cukier, sos SOJOWY (woda, SOJA, PSZENICA, sól, barwnik: karmel), sól, mirin (woda, ryż kleisty, pleśń Koji (Aspergillus oryzae)), aromat, regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy.
Wymiar liczbowy 100
Masa po odsączeniu 85
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Jednostka masy po odsączeniu (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Typ | Torebka |
Waga brutto 102
g
polski
Użyj do: Sushi Sałatek Dań kuchni japońskiej
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku, razem z marynatą i zużyć w ciągu 3 dni.
3
House of Asia
Marka | House of Asia |
Popularna w Japonii, o słodkim, wyważonym smaku i aromacie. Swój intensywny kolor zawdzięcza marynowaniu w ciemnym sosie sojowym. Posiada delikatną, elastyczną strukturę. Poza walorami smakowymi, stanowi również dekorację dań.
Wyprodukowano w Chinach.