Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ser Grill Prymat to mieszanka ziół i przypraw, która zainteresuje nie tylko miłośników trendów wegetariańskich. Spodoba się też tym, którzy lubią urozmaicone dania z rusztu. Sery dość rzadko się przyprawia. A szkoda, bo z pomocą odpowiednio dobranych przypraw mogą być one jeszcze smaczniejsze. Przyprawa Ser Grill Prymat odznacza się paprykowo-ziołowym, lekko pikantnym smakiem i rozmarynowym aromatem. Dzięki niej można łatwo i szybko przyprawić każdy ser na grill.
bez dodatku substancji konserwujących, glutaminianu sodu
czosnek
papryka słodka
sól
cebula
chili
kminek
oregano
natka pietruszki
rozmaryn (4%)
szaławia (2%)
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Smażony ser - przepis wykonania Składniki: - 4 kawałki sera pleśniowego (typu camembert), - 100 ml oleju, - orzechy włoskie, - 4 łyżeczki Grill ser Prymat. Sos: - 180 g cukru trzcinowego, - 350 g świeżej żurawiny, - 250 ml wody, - Do smaku: Pieprz czarny mielony, Sól drobnoziarnista Prymat. Przygotowanie: Wymieszaj olej z przyprawą Grill Ser Prymat i posmaruj nią dokładnie ser. Owiń go w folię aluminiową i odłóż na 1 godz. W międzyczasie nalej wody do garnka i rozpuść cukier. Doprowadź do wrzenia i wrzuć umytą żurawinę. Gdy owoce zaczną pękać, obniż temperaturę i gotuj jeszcze przez 10 min. mieszając od czasu do czasu. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zawinęty ser ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez 5-10 min. z każdej strony. Podawaj z sosem żurawinowym i orzechami włoskimi.
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć Przyprawa Grill ser Prymat jest polecana również do grillowania grzybów.
Więcej przepisów na www.DoradcaSmaku.pl