Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
W niewielkiej odległości na wschód od jednego z najpiękniejszych zakątków południowych Włoch- Wybrzeża Amalfitańskiego (Costiera Amalfitana), w roku 1986 powstało przedsiębiorstwo przetwórstwa warzyw. Łagodny klimat śródziemnomorski oraz wyjątkowo intensywne nasłonecznienie tego regionu sprawiają, że dojrzewające tam warzywa, zwłaszcza pomidory, charakteryzują się bardzo słodkim smakiem. Daje też możliwość uprawiania wielu odmian pomidorów, których w innej części Europy próżno szukać. Uprawiane na 300 ha żyznej gleby z najwyższą dbałością na każdym etapie wzrostu: od siewu do zbioru. Ręcznie zbierane i przetwarzane z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych i pełnego słodyczy smaku, bez dodatku konserwantów. Czerwone pomidorki bez skóry mogą stanowić dodatek do każdego dania, do którego chcesz użyć pomidory. Doskonałe do pizzy, sosów, czy zupy pomidorowej.
Czerwone pomidory "datterini" bez skórek, sok z pomidorów