Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Garam Masala mieszanka przypraw do potraw mięsnych, drobiu, wieprzowiny, baraniny, warzyw, ryżu i sosów. Smak słodko pikantny lekko palący idealny do kuchni orientalnej
z naturalnymi składnikami
papryka słodka
kolendra
GORCZYCA biała
czosnek
kmin rzymski
koper włoski
cynamon (5,3 %)
kurkuma
chili
imbir (3,4 %)
goździki (2 %)
ziele angielskie
kardamon
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kurczak Tikka Masala Przygotowanie 30 min Gotowanie 40 min Porcje 4 Składniki: 500 g udek z kurczaka bez skóry i bez kości 1 opakowanie przyprawy Garam Masala Kamis 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego (ok 170 g) 1 mała cebula pokrojona w kostkę 2 łyżki oleju 400 g passaty pomidorowej 1 mała puszka mleka kokosowego (ok 170 ml) ½ łyżeczki soli 1 łyżka posiekanej kolendry 1 łyżka posiekanych orzechów nerkowca 2 łyżki soku z cytryny 1. Udka z kurczaka przekrój na pół, oprósz ½ przyprawy, dodaj jogurt, wymieszaj odstaw na 30 min. 2. Kurczaka wstaw do rozgrzanego do 190°C piekarnika i piecz ok 20 min. 3. Na patelni podsmaż na oleju cebulę dodaj passatę, mleko kokosowe, pozostałą przyprawę, sól, wymieszaj. 4. Dodaj kurczaka, duś na małym ogniu ok 20 min. dopraw solą. 5. Przed podaniem posyp kolendrą, orzechami, skrop sokiem z cytryny. 6. Podawaj z ryżem lub chlebkami naan.
Kamis
Marka | Kamis |
100 % naturalnych składników dla uzyskania pełni smaku i aromatu
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl