Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pilaw to tradycyjna, jednogarnkowa potrawa wschodnia, wywodząca się z Uzbekistanu. Jest prosta do przygotowania i posiada ciekawy smak. To wszystko powoduje, że jest bardzo popularną potrawą na Bliskim Wschodzie, w krajach Azji Środkowej i na Bałkanach.
bez dodatku glutaminianu sodu
sól
cukier
papryka słodka
nasiona kolendry
czosnek (6 %)
cebula
kurkuma
kminek
chili (2,5 %)
majeranek (1,5 %)
kmin rzymski
gorczyca biała
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 25
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Pilaw klasyczny: Składniki na 4 porcje: - 100 g ryżu białego - 2 łyżki Przyprawy do pilawu Prymat - 400 g baraniny (lub innego dowolnego mięsa) - 3 marchewki, starte na tarce - 3 cebule pokrojone w kostkę - 3 ząbki czosnku - 100 g oleju rzepakowego - 100 ml bulionu wołowego Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na połowie oleju. Osobno podsmażamy marchew, cebulę i czosnek na pozostałym oleju, a następnie łączymy z mięsem w garnku. Ryż gotujemy al dente. Do mięsa dolewamy bulion, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy ryż, przyprawę do pilawu, mieszamy i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 10 minut. Danie podajemy na gorąco.
Prymat
Marka | Prymat |
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl