Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól Perska niebieska, gruboziarnista, kamienna, niejodowana
Wyjątkowy smak i niebieski blask perskiej soli Kotányi to prawdziwa uczta dla koneserów. Początkowo intensywna, z łagodnym posmakiem, wielu wyczuwa w niej delikatną nutę słodyczy lub lekko korzenny smak. Sól niebieska perska, swój kolor zawdzięcza minerałowi o nazwie sylwin. Ten bardzo nietypowy rodzaj soli wydobywa się i sortuje ręcznie w Iranie. Produkcja soli perskiej jest mocno ograniczona, nazywana jest perełką wśród soli co dodatkowo podkreśla jej unikalność. Sól perska doskonale pasuje do grillowanego mięsa, owoców morza, dań z ziemniaków. Oprócz walorów smakowych posiada też dekoracyjne atuty, które warto wyeksponować.
100% naturalny smak!
oryginalna sól z Iranu
wyjątkowy smak i kolor
gruboziarnista
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 24
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym miejscu.
Przechowywać w suchym miejscu.
Gotowany filet z sandacza w białym winie Porcja dla 4 osób: 600 g filetu z sandacza, 1 marchewka, 1 żółty burak, 1 korzeń pietruszki, 1 cebula, sok z cytryny, kilka ziaren pieprzu czarnego Kotányi, 2 liście laurowe KOTÀNYI, 250 ml białego wina, 250 ml wody, 1 łyżeczka soli perskiej Kotányi, świeża pietruszka do dekoracji. Filety z sandacza podziel na 4 porcje. Pokrój warzywa korzeniowe i cebulę na duże plasterki. Gotuj warzywa wraz z resztą składników w wysokiej patelni, na wolnym ogniu przez około 5-6 minut. Włóż filety rybne do bulionu i gotuj na delikatnym ogniu przez kolejne 3-4 minuty. Wskazówka: Na przystawkę podaj gotowane, solone ziemniaki.
Kotányi
Marka | Kotányi |
Wyjątkowy smak i niebieski blask perskiej soli Kotányi to prawdziwa uczta dla koneserów. Początkowo intensywna, z łagodnym posmakiem, wielu wyczuwa w niej delikatną nutę słodyczy lub lekko korzenny smak. Sól niebieska perska, swój kolor zawdzięcza minerałowi o nazwie sylwin. Ten bardzo nietypowy rodzaj soli wydobywa się i sortuje ręcznie w Iranie. Produkcja soli perskiej jest mocno ograniczona, nazywana jest perełką wśród soli co dodatkowo podkreśla jej unikalność. Sól perska doskonale pasuje do grillowanego mięsa, owoców morza, dań z ziemniaków. Oprócz walorów smakowych posiada też dekoracyjne atuty, które warto wyeksponować.
Kotányi Jakość Premium Jakość poparta doświadczeniem. Tradycja od 1881 roku. Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Wieloletnie doświadczenie pozwala nam wyselekcjonować tylko najlepszej jakości składniki, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotanyi. 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com