Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ziele angielskie ma bogaty smak, który łączy w sobie aromat gałki muszkatołowej, intensywność goździków, cynamonową pikanterię oraz ostrość pieprzu. Przyprawą są wysuszone, niedojrzałe jagody wiecznie zielonego drzewa nazywanego również pieprzowym. Pikantny smak i korzenny aromat ziela angielskiego czyni go nieodłącznym składnikiem świątecznego karpia w galarecie.
zbierane ręcznie
składnikiem ziela angielskiego jest eugenol, ponadto występują: żywica, garbniki, cukier, kwas jabłkowy i kwas galusowy.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 358 | 107.4 |
Tłuszcz (g) | 4 | 1.2 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | ||
Węglowodany (g) | 74.3 | 22.29 |
w tym cukry (g) | ||
Białko (g) | 6.1 | 1.83 |
Błonnik (g) | ||
Sól (g) |
Wymiar liczbowy 30
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Słoik |
g
Średnia miara (e)
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Kamis
Marka | Kamis |
Zbierane ręcznie dla zachowania naturalnego kształtu. Ziele angielskie ma w sobie aromaty gałki muszkatołowej, cynamonu, goździków, gorczycy i pieprzu. Używa się go w niewielkich ilościach aby wzbogacić smak zarówno słodkich jak i wytrawnych dań. Idealny do klasycznego rosołu i barszczu oraz domowych pikli czy dań mięsnych. Stanowi doskonale uzupełnienie pikantnego musu czekoladowego.
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl