Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liście laurowe Kamis czyli liście bobkowe to popularna przyprawa o bardzo szerokim zastosowaniu. Dodaje się do różnego rodzaju potraw mięsnych i nie tylko. Najlepiej pokruszyć je w mniejsze kawałki, aby wydobyć głębie smaku i aromatu.
Liście laurowe zbierane są z krzewu wawrzynu szlachetnego i dokładnie suszone. Charakteryzują się delikatnym, lekko pikantnym smakiem. W czasie produkcji nie tracą swojego koloru, smaku oraz aromatu.
Liście laurowe Kamis – przyprawa niezbędna w każdym domu:
gwarancja jakości
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
liście laurowe
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 494 | 29.64 |
Wartość energetyczna (kcal) | 118 | 7.08 |
Białko (g) | 7.3 | 0.438 |
Tłuszcz (g) | 3.5 | 0.21 |
Węglowodany (g) | 14.3 | 0.858 |
Wymiar liczbowy 6
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 10
g
Średnia miara (e)
GTIN 05900084207966
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kamis
Marka | Kamis |
Winiec laurowy, symbol chwały, również dziś daje szanse na osiągnięcie kulinarnego sukcesu. Buliony, rosoły, zawiesiste sosy, potrawy jednogarnkowe i aromatyczne octy nabierają wybitnego smaku dzięki niepozornemu listkowi z wiecznie zielonego drzewa. Liście laurowe dodaje się na początku gotowania i usuwa przed podaniem zupy (koniecznie przed zmiksowaniem jej na krem). Czy wiesz, że... wawrzyn to roślina umiaru - wystarczą 1-4 listki do potrawy, a czasem tylko pół? Zbyt wiele tej przyprawy może grozić gorzkim smakiem dania.
Wyprodukowano w Polsce