Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Smak greckiej kuchni w Twoim domu. Oliwy oznaczone symbolem DOP to autentyczne, pochodzące z określonego regionu oliwy extra virgin o najwyższej jakości. Ta oliwa, jak sama nazwa wskazuje, pochodzi z Kalamaty (południe Półwyspu Peloponeskiego). Jest onaceniona za swoją niską kwasowość. Wyróżniona przez Gourmet Food and Wine Experts (organizacja smakoszy-ekspertów) ze względu na swój unikalny i harmonijny lekko goryczkowy posmak oraz nienaganny oliwkowy aromat.
oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
Wymiar liczbowy 500
Opakowanie | Szkło - powszechnie recyklingowane |
Jednostka (specyficzna) | Mililitrów |
Kraj pochodzenia | Grecja |
Typ | Butelka |
Waga brutto 836
ml
Średnia miara (e)
angielski
polski
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Poniżej 8°C oliwa gęstnieje.
Gaea
Marka | Gaea |
Chronione oznaczenie geograficzne
Najwyższa kategoria oliwy uzyskana z oliwek wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. W ciągłym poszukiwaniu najlepszej oliwy z oliwek, Gaea podróżowała po całej Grecji wybierając producentów, których produkty wyróżniają się wysoką jakością i odmiennymi właściwościami oraz pochodzą z najbardziej znanych z produkcji oliw regionów w kraju. Ta doskonała tłoczona na zimno oliwa pochodzi z dziewiczych terenów nad Morzem Jońskim, usytuowanych na południowo - zachodnim Peloponezie, w regionie Kalamata. Słynie on z ogromnych gajów oliwnych, urodzajnych w najbardziej poszukiwaną, grecką odmianę oliwek „Koroneiki". Dzięki starannej, ręcznej selekcji najlepszej jakości oliwek, otrzymujemy idealnie wyważoną oliwę o wyjątkowym posmaku pieprzu i migdałów.
Oliwa ta posiada certyfikat COP (P.D.O.) - chronione oznaczenie pochodzenia, co oznacza że oliwa ta pochodzi z określonego regionu
Wyprodukowano w Grecji