Zamawiam
Koszyk: 0,00

LUBELLA Pełne Ziarno Mąka pełnoziarnista 3 zboża do chleba 1kg

Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż

Data ważności: 12-05-2018
Mąka pełnoziarnista 3 zboża do wypieku chleba i ciast - Lubella
FriscoNowy, zapakowany
4,89
za 1 szt. / 1kg
4.89/kg
EAN: 5900049001288
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Chleb z mąki pełnoziarnistej Lubella Pełne Ziarno będzie pyszny, świeży, chrupiący i bardzo zdrowy. Mąka pełnoziarnista, dostępna w naszym sklepie, nadaje się do wypieku chleba, ale też ciast czy domowych bułeczek. Ten produkt to najwyższej jakości zboża: pszenica, żyto i orkisz. Dzięki temu, że są to ziarna pełne, mąka ta zawiera wiele niezbędnych i ważnych dla zachowania zdrowia organizmu składników, takich jak sole mineralne i błonnik, bardzo korzystnie wpływający na pracę jelit. Ziarna do produkcji mąki są starannie selekcjonowane, aby konsument otrzymał produkt na miarę swoich potrzeb i oczekiwań.

Składniki

Pokaż

Składniki

mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa

Zalecenia dla alergików

OrkiszZawiera
PszenicaZawiera
ŻytoZawiera

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g produktu
Wartość energetyczna 1542 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 4 g
Błonnik 10 g
Białko 14 g
Sól 0,03 g
Fosfor 340 mg (49%)*
Magnez 100 mg (27%)*
Żelazo 3,46 mg (25%)*

Obliczona wartość odżywcza

Składnik pokarmowyna 100g
Wartość energetyczna (kJ)1542.00000
Wartość energetyczna (kcal)365.00000
Tłuszcz (g)2.30000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.50000
Węglowodany (g)67.00000
w tym cukry (g)4.00000
Błonnik (g)10.00000
Białko (g)14.00000
Sól (g)0.03000
Fosfor (mg)340.00000
Żelazo (mg)3.46000
Magnez (mg)100.00000

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

1

Jednostka

kg

Waga brutto: 1005

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ: Opakowanie wielokrotnie zamykane

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Wymiar produktu

Wymagana wysokość na półce204
Wymagana szerokość na półce102
Wymagana głębokość na półce81

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Pozostałe informacje

Produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy tryb życia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. * % referencyjnej wartości spożycia

Przepisy

Domowy chleb Sposób wykonania w domowym piekarniku liczba porcji: 2 bochenki po ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2 godz.) Składniki: - 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża - 2 czubate łyżeczki soli - 5 dag świeżych drożdży - 700 ml chłodnej wody Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Wszystkie składniki: mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Przykrywamy je mokrą ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, formujemy bochenki chleba i umieszczamy w blaszkach wcześniej nasmarowanych olejem. Odstawiamy na ok. 35-40 min w ciepłe miejsce, przykrywając mokrą ściereczką (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięty chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez ok. 30-35 min (przed włożeniem możemy zwilżyć chleb wodą i posypać ziarnem maku, sezamu lub słonecznika). Smacznego! Domowy chleb Sposób wykonania w wypiekaczu do chleba liczba porcji: bochenek ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2,5 godz.) Składniki: - 0,5 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża - 14 g soli - 12 dag świeżych drożdży - 350 ml zimnej wody Wykonanie: Do pojemnika wlewamy wodę, następnie dodajemy sól, mąkę i drożdże (rozkruszamy je na powierzchni mieszanki, aby uniknąć kontaktu z wodą i solą). Wkładamy formę do automatu, uruchamiamy urządzenie zgodnie z instrukcją obsługi i wybieramy odpowiedni program. Sugerowane ustawienia: program - chleb pełnoziarnisty waga - 750 g, opcja "zarumienienia skórki". Podczas wyrabiania ciasta istnieje możliwość dodania takich składników, jak np. słonecznik, mak, len czy ziarna zbóż. Smacznego! Mnóstwo smacznych przepisów na www.uwielbiam.pl

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Lubella Pełne Ziarno powstała z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.

Cechy

źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna

do samodzielnego wykonania

do wypiekacza

Marka

Lubella

Marka: Lubella

O marce

Lubella Tradycja od 1881

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Lubella Sp. z o.o. S.K.A. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Adres zwrotny

Lubella Sp. z o.o. S.K.A. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin