Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cielęcina jest mięsem znanym i cenionym ze względu na swoją delikatność. Dzięki temu jest szczególnie polecana dla dzieci, osób starszych oraz osób ze schorzeniami żołądka. Można ją przyrządzać na wiele sposobów. Specjalnie dobrane składniki Przyprawy do cielęciny tworzą oryginalną mieszankę, dzięki której każda potrawa z cielęciny nabierze szlachetnego smaku i niepowtarzalnego aromatu. Przyprawę polecamy do duszenia, pieczenia jak również do smażenia ccielęciny.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
sól
cebula
czosnek
papryka słodka
maltodekstryna
pieprz czarny - 4%
bazylia - 2%
koperek - 2%
liście laurowe
ziele angielskie
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 28
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Duszona cielęcina z borowikami Składniki (dla 4 osób): 250 g borowików, 1 cebula, 2 łyżki masła, 500 g udźca cielęcego, 2 łyżki mąki, 100 ml śmietany 36%, olej do smażenia, 1,5 łyżki Przyprawy do cielęciny Kamis. Przygotowanie: 1. Borowiki podsmaż na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą. 2. Cielęcinę pokrój w grube plastry, każdy natrzyj przyprawą, a następnie oprósz mąką i obsmaż na patelni na złoty kolor. 3. Obsmażoną cielęcinę przełóż do rondelka z borowikami i cebulą, podlej wodą i duś pod przykryciem ok. 1 godz. 4. Na koniec dodaj śmietankę i gotuj do uzyskania konsystencji sosu. 5. Podawaj z ulubioną kaszą lub ziemniakami.
Kamis
Marka | Kamis |
Cielęcina jest ponoć najpyszniejsza, gdy jej smaku nie tłumi zbyt wiele przypraw. Jednak w najpopularniejszej włoskiej przystawce cielęcina schowana jest pod sosem rybnym. W Piemoncie, we Włoszech, mówią na nią Vitel tonna. Gotowaną lub pieczoną zimną cielęcinę kroi się w cieniutkie plastry i oblewa sosem z majonezu i roztartego tuńczyka, dekorując aromatycznymi kaparami i anchois.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce