Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
100 % naturalnego smaku - bez wzmacniaczy smaku, bez barwników i aromatów
chrupiące porcje
ryba 53 % (A - mintaj, D - morszczuk; patrz nadruk w polu kodowym) [z certyfikowanych łowisk MSC]
panierka sypka 14 % (mąka pszenna, sól, papryka mielona, drożdże)
mąka pszenna
olej rzepakowy
woda
skrobia ziemniaczana [niemodyfikowana chemicznie]
mąka ryżowa
sól [bez substancji przeciwzbrylających]
pietruszka [mrożona świeża, tuż po zbiorach]
pieprz czarny [świeżo mielony]
drożdże
Produkt może zawierać skorupiaki, jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.
Barwniki | Nie zawiera |
Wzmacniacze smaku | Nie zawiera |
Aromaty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 320
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 343
g
16
16 sztuk
Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C. Zamrożone dukaty ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 10 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 8 minut).
Smażyć w płytkim tłuszczu(Od postaci zamrożonej):Patelnia: Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone dukaty smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu przewracając.
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C. Przechowywanie w domu: * (-6 °C): 4 dni ** (-12 °C): 3 tygodnie *** (-18 °C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika) Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
MSC - Certyfikat Zrównoważonego Rybołówstwa MSC, www.msc.org/pl, MSC-C-50086 FSC - www.fsc.org, Mieszany, Opakowanie z odpowiedzialnych źródeł, FSC C110875
FRoSTA
Marka | FRoSTA |
FSC
MSC
100 % naturalnego smaku Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalnie pyszne Dukaty rybne - bez barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku i innych dodatków do żywności. Za to pełne smaku i najlepszych składników. FRoSTA. Smaczna i prosta.
Razem z FRoSTĄ chronisz morza! Dziękujemy za wybór produktu spełniającego globalne standardy MSC w zakresie zrównoważonego rybołówstwa. Razem chronimy ryby dla obecnych oraz przyszłych pokoleń. www.msc.org/pl Skąd pochodzą nasze składniki? Sprawdź na www.frostafoodtracker.pl