Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

BASIA Mąka tortowa extra typ 405 1 kg

Mąka pszenna typ 405

Mąka tortowa extra typ 405 - Basia
FriscoNowy, zapakowany
3,25
za 1 szt. / 1 kg
3,25 / kg
EAN: 5902020163213
chwilowo niedostępny
FriscoNowy, zapakowany
32,50
za 10 sztuk
EAN: 5902020163312
chwilowo niedostępny
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Mąka tortowa Basia to produkt, bez którego nie obejdzie się żaden z domowych wypieków. Jest ona produkowana według najwyższych standardów, dzięki czemu wyróżnia się jedwabistą puszystością. Dzięki niej każda gospodyni domowa wyczaruje przepyszne dania deserowe.

Mąka typu 405 jest produktem o pochodzeniu polskim, wyprodukowanym z rodzimych zbóż. Wysokie standardy selekcji sprawiają, że mąka charakteryzuje się wyjątkowo białą barwą – jest bardzo dobrze oczyszczona.

Mąka tortowa extra z uwagi na swoją wyjątkową konsystencję jest polecana szczególnie do takich wyrobów, jak:

  • Biszkopty
  • Babeczki
  • Torty

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g produktu* % w 100 g
Wartość energetyczna 1447 kJ / 341 kcal17%
Tłuszcz 1,0 g1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g2%
Węglowodany 71,7 g28%
w tym cukry 2,4 g3%
Białko 10,0 g20%
Sól0,0 g0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

1

Jednostka

kg

Waga brutto: 1011

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ: Torebka

Kraj

Kraj produkcji: Polska

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Opakowanie handlowe

GTIN: 02537883801021

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Babka piaskowa - 5 jajek - 1 kostka masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki ziemniaczanej - 1 szklanka mąki Basia - 1 cukier wanilinowy - ½ aromatu waniliowego Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, aromat oraz roztopione masło. Zmiksuj składniki i wylej gładką, lśniącą masę na formę (wcześniej obsypaną bułką tartą). Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C. Rumianą i pachnącą babkę możesz udekorować pysznym lukrem lub swoją ulubioną polewą.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Zapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole. Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych polskich zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni. Dzięki najlepszym ziarnom oraz najwyższym standardom produkcji, możesz być pewna, że mąka Basia jest zawsze biała i puszysta. Więcej na: www.mojabasia.pl

Cechy

najwyższa jakość

najlepsza do wypieków

doskonała do babek, biszkoptów i tortów

Marka

Basia

Marka: Basia

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMąka tortowa extra pszenna
Warianttyp 405

O marce

Spróbuj również: Basia Mąka wrocławska pszenna typ 500 Basia Mąka poznańska pszenna typ 500 Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550 Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850

Pochodzenie

Wyprodukowano w Polsce

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań

Adres zwrotny

GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań