Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

DR. OETKER Żelatyna 50 g

Żelatyna spożywcza wieprzowa zdatna do spożycia przez ludzi.

Data ważności: 30-08-2021
Żelatyna - Dr. Oetker
FriscoNowy, zapakowany
3,79
za 1 szt. / 50 g
75,80 / kg
EAN: 5900437072203
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Żelatyna Dr. Oetker to popularny produkt z szerokim zakresem zastosowań. Żelatyna ma pochodzenie zwierzęce, jest mieszanką białek i peptydów uzyskiwana poprzez częściową hydrolizę kolagenu. Ten z kolei, stanowi prawie 1/3 wszystkich białek w organizmie człowieka, toteż jest bardzo ważny w diecie człowieka. Chroni i wzmacnia stawy oraz kości. Jednak, żelatyna to przede wszystkim składnik żelujący potrawy. Nie posiada ani smaku ani zapachu, co sprawia, że jest produktem bardzo uniwersalnym.

Żelatyna jest najczęściej wykorzystywana do stworzenia galaret mięsnych i warzywnych oraz tradycyjnych polskich potraw jak karp w galarecie. Dodatkowo bez jej udziału nie powstało by wiele kremów, serników na zimno czy musów.

Żelatyna Dr. Oetker to produkt:

  • Ze szczelnym, praktycznym zamknięciem
  • Naturalny
  • O masie netto 50 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania: 2 łyżeczki (ok. 10 g) żelatyny wsyp do 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litra płynu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

50

Jednostka

g

Waga brutto: 55

Wymiar liczbowy: 50

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl

Informacje producenta

Pokaż

Cechy

praktyczne zamknięcie

do mięs, ryb, warzyw i deserów

na 2,5 l płynu

wieprzowa, super klarowna

Marka

Dr. Oetker

Marka: Dr. Oetker

Produkt

Nazwa funkcjonalna: Żelatyna uniwersalna

Pochodzenie

Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl