Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier żelujący 1:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur.
Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego przygotowuje się szybko i przyjemnie.
Na jeden kilogram owoców używamy 1 kg cukrużelującego 1:1.
Konfitury wykonane z cukrem żelującym 1:1 świetnie nadają się do długiego przechowywania.
prosty sposób na konfitury
1 kg owoców na 1 kg cukru żelującego
krótkie gotowanie
oszczędność energii
zawiera pektynę
cukier
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
substancja żelująca: pektyna
olej roślinny (palmowy/kokosowy)
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 1016
kg
polski
Przepis podstawowy 1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając, a następnie gotować przez 4 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist -Off). nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców, rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione owoce zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 4 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Galaretki 3/4 litra zimnego soku z owoców zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nie przerywając mieszania. (Uwaga: sok porzeczkowy, jabłkowy i agrestowy gotować 1 minutę). Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Garnek napełniać tylko do połowy. Udanych przetworów!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Diamant
Marka | Diamant |
Dołącz do nas na: www.facebook.com/slodkielaczy
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań Serwis Konsumencki: tel. +48 61 866 5061 www.diamant.pl
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań Serwis Konsumencki: tel. +48 61 866 5061 www.diamant.pl
+48 61 866 5061
www.diamant.pl