Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bigos to tradycyjna polska potrawa, której bazą jest kapusta wzbogacona wieloma gatunkami mięsa, wędlin, przyprawami i dodatkami, jakie składają się na bogaty bukiet smaku i aromatu.
Gotowe danie w słoiku poza kapustą i mięsnymi komponentami zawiera także suszone śliwki i grzyby, dzięki którym tworzy kompozycję smakową znaną z tradycyjnej staropolskiej kuchni. Wśród przypraw nie zabrakło także aromatycznego jałowca.
Bigos jest doskonałym sposobem na szybkie danie obiadowe z ziemniakami lub smaczną ciepłą kolacją podawaną z pieczywem.
bez dodatku substancji konserwujących
kapusta biała kwaszona 40%
kapusta biała 23%
cebula smażona 11% (cebula, smalec wieprzowy)
podgardle wieprzowe 7,6%
woda
mięso wieprzowe 4,4%
smalec wieprzowy
koncentrat pomidorowy 2,5%
cukier
sól
przyprawy
grzyby suszone w zmiennych proporcjach 0,06% (borowik, podgrzybek, maślak)
mieszanka warzywna (marchew, pasternak, cebula)
hydrolizat białka sojowego
ekstrakt drożdżowy
ekstrakty przypraw
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
aromat
czosnek
natka pietruszki
pomidor
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, seler, gorczycę, sezam.
konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Słoik |
Waga brutto 774
g
polski
Sposób przygotowania: - Zawartość opakowania przełożyć do garnka - Podgrzewać od czasu do czasu mieszając - Podawać na ciepło z pieczywem lub innymi dodatkami
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin.
Pamapol
Marka | Pamapol |