Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ciasto Krówka Delecta jest wygodnym rozwiązaniem dla wszystkich gospodyń domowych, które jednocześnie chcą zaskoczyć swoich gości, jak i upiec smaczne ciasto w krótkim czasie.
Ciasto Krówka Słodkie Specjały to klasyka wśród ciast, która zdecydowanie przypadną do gustu większości nawet najbardziej wysublimowanym podniebieniom. Smaczne ciasto zawiera w środku masę o krówkowym smaku, który idealnie komponuje się zarówno z ciepła kawą, jak i słodkimi trunkami – idealne na przyjęcia.
Ciasto Delecta jest szybkim rozwiązaniem na smaczne ciasto:
wyjątkowo karmelowy smak
pyszna klasyka
aksamitna i puszysta
Ciasto: cukier, mąka pszenna tortowa, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat
Krem: cukier, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina
Polewa: cukier, mleko pełne w proszku, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat
Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Barwniki | Zawiera |
Smaki / Aromaty | Zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Zawiera |
Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do ciasta
140 g mieszanki do kremu
110 g mieszanki do polewy
Wymiar liczbowy 530
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 602
g
20
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1340 g produktu po przygotowaniu (20 porcji).
Najlepiej spożyć przed końcem / Nr partii - patrz góra kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotuj: Do kremu: 450 ml mleka, 75 g masła lub margaryny Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek) Do ponczu: 125 ml wrzącej wody (1/2 szklanki), 1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty Do polewy: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. 2. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzony proszek i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia ok. 3 min, energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. 3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji. 4. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź. 5. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu). 6. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 4-5 min. 7. Gotową masę przełóż do blachy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 min. 8. Po upieczeniu wystudź ciasto. 9. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości. 10. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość. 11. Ciasto udekoruj polewą - rozgrzej margarynę z mlekiem, zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 3 min ciągle mieszając. 12. Polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub pokrojonymi orzechami. 13. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
Delecta
Marka | Delecta |
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
Wypróbuj Delecta Karpatka z nutą wanilii
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków Opakowanie nie zawiera dodatków do dekoracji.
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
www.foodwell.pl