Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ciasto Tiramisu Delecta to smaczny włoski deser do samodzielnego przygotowania w domu. W pudełku znajduje się mieszanka pozwalająca na wyczarowanie wyśmienitego ciasta. Wystarczy dodać do niej kilka podstawowych składników, znajdujących się w każdym domu.
Tiramisu Delecta to doskonały sposób na przygotowanie szybkiego deseru lub przekąski dla niespodziewanych gości. Świetnie smakuje podane do popołudniowej kawy.
Ciasto Tiramisu w proszku Delecta – szybki sposób na smaczny deser:
pyszna klasyka
z mascarpone
prezent szablon do dekoracji
idealne dodatki**
opakowanie zawiera: ciasto i krem
**Opakowanie nie zawiera dodatków
Ciasto: cukier, mąka pszenna tortowa, skrobia pszenna; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku
Krem: cukier, syrop glukozowy, całkowicie utwardzony olej kokosowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; skrobia modyfikowana ziemniaczana, białka mleka, substancja żelująca: karagen; ser mascarpone w proszku 2% (z mleka); stabilizator: mleczan wapnia; barwnik: karoteny; aromat
Produkt może zawierać jaja i soję.
Opakowanie zawiera:
300 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
120 g mieszanki do przyrządzenia kremu
Wymiar liczbowy 420
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 486
g
20
ok. 1409 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)
polski
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tiramisu ciasto w proszku Przygotuj: Do ciasta: 4 jaja, 2 łyżki wody Do ponczu: 350 ml gorącej wody, 50 ml alkoholu, 2,5 łyżki kawy rozpuszczalnej Do kremu: 400 ml mleka Do dekoracji: 1 łyżkę kakao w proszku Sposób przygotowania: Ciasto: 1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą. 3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). 4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy. 5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min. Poncz: 1. Zalej kawę rozpuszczalną gorącą wodą. Po ostudzeniu dolej alkohol. Krem: 1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml schłodzonego mleka, wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj przez 3 min. Składanie ciasta: 1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości. 2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż połowę kremu. Przykryj całość drugą warstwą biszkoptu odwróconą miękiszem do góry. Nasącz miękisz od góry pozostałym ponczem. Na wierzch wyłóż pozostałą część kremu. 3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny do schłodzenia (najlepiej smakuje po 6 godzinach chłodzenia). 4. Przed podaniem posyp obficie kakao (przez sitko o drobnych oczkach). Dobra rada: Tiramisu z serkiem mascarpone. Przygotuj do kremu 250 g schłodzonego serka mascarpone i 350 ml schłodzonego mleka oraz do ponczu 50 ml likieru amaretto. Przygotuj ciasto i poncz wg sposobu podstawowego. Krem miksuj z serkiem wymieszanym z mlekiem na najwyższych obrotach przez 3 min. Postępuj dalej wg sposobu podstawowego. Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Delecta
Marka | Delecta |
Delecta Prosto z serca Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca. Wypróbuj nasze ciasta Delecta Karpatka Delecta Krówka
200 lat produkcji spożywczej we Włocławku nasza historia na www.delecta.pl