... Ładowanie ...
Śmietana
Wiejska, do kawy, bita albo kwaśna – śmietana to dodatek do wielu potraw, lodów czy deserów. Jaki rodzaj wybrać? Warto pamiętać, że na przykład kremówka nada się do masy tortowej, a kwaśną zaprawimy zupę. Podczas zakupów w hipermarkecie na ogół nie mamy czasu na długi wybór przetworów mlecznych. Wkładamy więc do koszyka pierwszą lepszą śmietanę z brzegu. Natomiast decydując się na zakupy online, zyskujesz czas, by dokładnie przyjrzeć się oferowanym produktom. A wbrew pozorom może okazać się to bardzo ważne – nawet prosta potrawa z dodatkiem nieodpowiedniego rodzaju śmietany może się zwyczajnie nie udać. Pamiętajmy, bo do ciast i lodów wybierać słodką, która zawiera od 9 do 36% tłuszczu. Kwaśna będzie doskonała do zaprawiania sosów. Do zup i makaronów możesz użyć także orkiszowej – na stronie Frisco.pl znajdziesz i ten rodzaj. Nasz supermarket internetowy oferuje także śmietanę owsianą, która sprawdzi się jako baza do deserów.