Cukier i mąka

Ups...

Niestety nic nie znaleźliśmy dla zapytania ""

Cukier i mąka to dwa nieodłącznie atrybuty praktycznie każdej kuchni na świecie. Zadanie cukru jest bardzo proste, ma on osłodzić potrawę, bądź napój. Nasza różnorodna oferta opiewa na takie produkty, jak cukier:
  • waniliowy

  • brzozowy

  • trzcinowy

  • kokosowy

  • syrop z agawy

  • syrop klonowy

  • inulina


Z pewnością wiele z wymienionych nazw jest znajoma, ale co to inulina? Pozyskuje się ją z agawy, jest rozpuszczalnym błonnikiem i co istotne – mówi się o niej, jako o naturalnym prebiotyku. Pomaga przyswoić takie pierwiastki, jak: magnez, żelazo, wapń, reguluje poziom cukru i poprawia metabolizm tłuszczu.

Mąka powstaje poprzez silne rozdrobnienie ziaren zbóż, najczęściej jest biała o sypkiej konsystencji. Do czego najczęściej jej używany? Do produkcji:
  • pieczywa

  • wyrobów cukierniczych

  • makaronów


Jakie mąki znajdziesz w naszej szerokiej ofercie: żytnią, orkiszową, pszenną, gryczaną, kokosową, jaglaną, z ciecierzycy, kasztanową, kukurydzianą, ryżową, tapiokę, ziemniaczaną, amarantusową i wiele, wiele innych. Warto tutaj również nadmienić, że nasza oferta, to także mąki razowe, czyli takie, które powstają poprzez zmielenie całych ziaren zbóż. A jaka jest z tego korzyść? Taki proces pozwala zachować wszystkie składniki odżywcze, dzięki czemu mamy produkt pełnowartościowy i zdrowy dla organizmu.