Dodaj do ulubionych
SUEMPOL Łosoś wędzony Atlantycki 100 gSUEMPOLŁosoś wędzony Atlantycki100 g94,90 zł / kg
Super cena
9,4910,99
Do koszyka
Ważny do 20-06-2020
Dodaj do ulubionych
SUEMPOL Łosoś Norweski wędzony  BIO 100 gSUEMPOLŁosoś Norweski wędzony BIO100 g139,90 zł / kg
Super cena
13,9915,99
Do koszyka
Ważny do 17-06-2020
Dodaj do ulubionych
FRISCO FISH Łosoś brzuszki wędzony na gorąco (250g-400g) 300 gFRISCO FISHŁosoś brzuszki wędzony na gorąco (250g-400g)300 g24,97 zł / kg
Super cena
7,498,49
Do koszyka
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
FRISCO FISH Dorada patroszona - świeża  (300g-400g) 350 gFRISCO FISHDorada patroszona - świeża (300g-400g)350 g62,83 zł / kg
Super cena
21,9924,99
Do koszyka
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
FRISCO FISH Okoń nilowy filet bez skóry (280g-420g) 350 gFRISCO FISHOkoń nilowy filet bez skóry (280g-420g)350 g42,83 zł / kg
Super cena
14,9916,99
Do koszyka
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
FRISCO FISH Zębacz kawałki wędzone na gorąco 400 gFRISCO FISHZębacz kawałki wędzone na gorąco400 g39,98 zł / kg
Super cena
15,9917,99
Do koszyka
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
SALMON Łosoś atlantycki wędzony na gorąco BIO 100 gSALMONŁosoś atlantycki wędzony na gorąco BIO100 g234,90 zł / kg
Super cena
23,4928,49
Do koszyka
Ważny do 17-06-2020
Dodaj do ulubionych
WĘDZARNIA MARÓZEK Pasztet z ryb i pomidorów (500g-700g) 600 gWĘDZARNIA MARÓZEKPasztet z ryb i pomidorów (500g-700g)600 g79,98 zł / kg
Super cena
47,9955,99
Do koszyka
Ważny do 11-06-2020
Dodaj do ulubionych
WĘDZARNIA MARÓZEK Pstrąg wędzony (400g-700g) 550 gWĘDZARNIA MARÓZEKPstrąg wędzony (400g-700g)550 g49,07 zł / kg
Chwilowo niedostępny
Zamienniki
Dodaj do ulubionych
WĘDZARNIA MARÓZEK Sum wędzony filet (200g-400g) 300 gWĘDZARNIA MARÓZEKSum wędzony filet (200g-400g)300 g106,63 zł / kg
Chwilowo niedostępny
Zamienniki
Dodaj do ulubionych
WĘDZARNIA MARÓZEK Karp wędzony płat (300g-500g) 400 gWĘDZARNIA MARÓZEKKarp wędzony płat (300g-500g)400 g82,47 zł / kg
Chwilowo niedostępny
Zamienniki
Dodaj do ulubionych
WĘDZARNIA MARÓZEK Jesiotr wędzony filet (220g-330g) 275 gWĘDZARNIA MARÓZEKJesiotr wędzony filet (220g-330g)275 g145,42 zł / kg
Chwilowo niedostępny
Zamienniki
Ryby i owoce morza Urozmaicona dieta to klucz do zdrowia i lepszego wyglądu. Warto zatem postawić na ryby i owoce morza, bo są one smaczne, bardzo pożywne oraz bogate w witaminy i mikroelementy. Są polecane przez dietetyków, ponadto można przygotowywać je na wiele sposobów. Zarówno jednych, jak i drugich, wystrzegać powinny się wyłącznie osoby ze stwierdzoną alergią.

Ryby - smaczne danie dla każdego! Ryby podaje się już małym dzieciom przed ukończeniem 1 roku życia, a w cotygodniowym jadłospisie warto zadbać o to, aby pojawiały 2 lub 3 razy, zwłaszcza te morskie. Charakteryzują się one obecnością kwasów omega-3 i omega-6 ważnych w profilaktyce układu krążenia i osteoporozy. Pełno w nich witaminy A, D, E oraz wielu z grupy B, ponadto zawierają fosfor i wapń. Dzieli się je na tłuste, takie jak łosoś, halibut, tuńczyk, makrela, szprot czy sardynka lub chude, do których należą sola, dorsz, sandacz, kergulena i dorada.

Owoce morza – pożywne, pełne wartościowych składników odżywczych Owoce morza, zwane we Włoszech frutti di mare, znajdują w Polsce coraz większą grupę zwolenników, którzy komplementują ich walory smakowe, prozdrowotne właściwości, a niektórzy uważają je za doskonałe afrodyzjaki. Są one źródłem pełnowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, przy tym niskokaloryczne, a dodatkowo zawierają mało tłuszczu i cholesterolu. Nie brakuje w nich kwasów tłuszczowych omega-3, różnorodnych witamin oraz jodu niezbędnego w produkcji hormonów tarczycy. Są też bogate w przeciwnowotworowy selen, fluor korzystny dla zębów i kości, żelazo, magnez, wapń i cynk. Owoce morza można podzielić na trzy rodziny morskich stworzeń: +skorupiaki w całości schowane w skorupie: homary, kraby, krewetki; +małże, których ciało schowane jest w muszli: ostrygi, mule, muszle św. Jakuba; +głowonogi nie mające pancerza: kalmary, ośmiornice.

Krab ma białe, bardzo delikatne mięso w kleszczach oraz ciemne w pancerzu, który podczas gotowania zmienia swój kolor z szaroburego na czerwony. Dostępny jest przeważnie mrożony w postaci paluszków krabowych lub w puszkach. Idealny jako danie główne podawane najczęściej w renomowanych restauracjach, idealnie łączy się z sufletem i różnego typu sałatkami.Krewetki szare mają długość od 3 do 6 cm, czerwone 6-7 cm a różowe „olbrzymie” - 15-20 cm. Małe nazywa się koktajlowymi, a większe królewskimi. Jadalne w nich jest wyłącznie mięso z części ogonowej. Kupić można je zamrożone, ugotowane, obrane lub w skorupce, całe lub same ogony (w zalewie a także w mieszankach frutti di mare). Gotuje się je na wodzie lub na parze, dusi, piecze i smaży. Współgrają dobrze z zupą, daniami z makaronem i w sałatkach. Wykonuje się z nich smaczne i niepowtarzalne pasty lub galaretki.Ostrygi przyrządza się wyłącznie na świeżo, a ich mięso jest kremowoszare, soczyste, o zapachu morza. Wyjmuje się je z muszli podpieka na ruszcie, gotuje, podsmaża solo lub w cieście.Małże św. Jakuba zwane przegrzebkami, uchodzą za wielki rarytas wśród owoców morza i przygotować mogą je wyłącznie najlepsi kucharze świata. Ich białokremowe o intensywnym morskim smaku mięso sprawdzi się w sałatkach, sosach i daniach rybnych. Można smażyć je na głębokim tłuszczu, piec na grillu, zapiekać, a nawet gotować.

Kalmary to niewielkich rozmiarów 10-ramienne głowonogi. Ich mięso jest delikatne i ma słodko-morski smak. W sklepach spotkać można je mrożone w całości już oczyszczone lub pokrojone w pierścienie czyste lub panierowane. Przyrządza się je smażone w głębokim tłuszcz, pieczone na ruszcie, zapiekane w cieście, w zupie i sałatce, z farszem grzybowym, ze smażoną cebulką, selerem naciowym, czosnkiem lub kaparami.Ośmiornice mogą mierzyć od kilku centymetrów do 3 metrów, mają 8 ramion takiej samej długości. Ich mięso odznacza się sprężystością i morskim zapachem. Najczęściej dostępne są mrożone już po oczyszczeniu - mniejsze w całości, a duże pokrojone na kawałki, a także w mieszankach. Idealnie sprawdzą się w sałatkach, w zupie, duszone z warzywami, panierowane i usmażone w głębokim tłuszczu, a nawet w sushi.Kupując świeże owoce morza należy je w jak najkrótszym czasie przygotować i zjeść, gdyż szybko się psują. Mrożonki zużyć natychmiast po rozmrożeniu i nie mrozić powtórnie. A konserwy z owocami morza powinno się spożyć w ciągu 24 godzin po otwarciu.Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą ryb i owoców morza, w której każdy znajdzie coś dla siebie.