Wędliny
POLSOJA Kiełbaski sojowe barbecue 250 g

8,99 zł/szt. kupując 2 szt.

Kup 2 wybrane ze wskazanych opakowań kiełbasek sojowych POLSOJA 250g a zapłacisz tylko 8,99 zł za sztukę!
Zobacz promocję
Dodaj do ulubionych
POLSOJA Kiełbaski sojowe barbecue 250 gPOLSOJAKiełbaski sojowe barbecue250 g35,96 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
8,99zł/szt.
10,89
Do koszyka
Ważny do 29-06-2020
Dodaj do ulubionych
POLSOJA Kiełbaski sojowe z marchewką i curry 250 gPOLSOJAKiełbaski sojowe z marchewką i curry250 g35,96 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
8,99zł/szt.
10,89
Do koszyka
Ważny do 12-06-2020
Ważny do 15-06-2020
Dodaj do ulubionych
POLSOJA Parówki sojowe śniadaniowe 200 gPOLSOJAParówki sojowe śniadaniowe200 g49,95 zł / kg
9,99
Do koszyka
Ważny do 30-08-2020
Dodaj do ulubionych
POLSOJA Parówki sojowe classic 200 gPOLSOJAParówki sojowe classic200 g49,95 zł / kg
9,99
Do koszyka
Ważny do 09-08-2020
Dodaj do ulubionych
POLSOJA Parówki sojowe chilli 200 gPOLSOJAParówki sojowe chilli200 g49,95 zł / kg
9,99
Do koszyka
Ważny do 07-08-2020
Ważny do 28-06-2020
Dodaj do ulubionych
POLSOJA Wędlina Sojowa Salami 100 gPOLSOJAWędlina Sojowa Salami100 g79,90 zł / kg
7,99
Do koszyka
Ważny do 20-06-2020
Dodaj do ulubionych
POLSOJA Wędlina Sojowa Szynkowa 100 gPOLSOJAWędlina Sojowa Szynkowa100 g79,90 zł / kg
7,99
Do koszyka
Ważny do 04-07-2020
Ważny do 12-06-2020
Dodaj do ulubionych
TRADYCYJNE JADŁO Parówki cielęce 150 gTRADYCYJNE JADŁOParówki cielęce150 g73,27 zł / kg
10,99
Do koszyka
Ważny do 03-06-2020
Dodaj do ulubionych
TRADYCYJNE JADŁO Parówki z indyka 150 gTRADYCYJNE JADŁOParówki z indyka150 g49,93 zł / kg
7,49
Do koszyka
Ważny do 03-06-2020
Ważny do 12-06-2020
Dodaj do ulubionych
BERETTA Salami Milano - plastry 80 gBERETTASalami Milano - plastry80 g149,88 zł / kg
11,99
Do koszyka
Ważny do 08-06-2020
Dodaj do ulubionych
BERETTA Salami Napoli - plastry 80 gBERETTASalami Napoli - plastry80 g149,88 zł / kg
11,99
Do koszyka
Ważny do 18-06-2020
Ważny do 14-06-2020
Ważny do 15-07-2020
Codzienna dostawa
Ważny do 09-06-2020
Ważny do 29-08-2020
Ważny do 10-06-2020
Ważny do 11-06-2020
Wyroby wędliniarskie W każdym sklepie lada wędliniarska jest zdecydowanie większa, niż ta z mięsem. Pełno w niej wędlin sporządzanych z różnorodnych gatunków mięs: w tym szynek, polędwic, schabu, salami czy też boczku. W połączeniu z pieczywem razowym, pszennym lub żytnim smakują one wszystkie doskonale, ale też nie gorzej jako dodatek do jajecznicy czy też w sałatkach i zapiekankach (nawet tych z makaronem lub ryżem). Wybór wędliny nie jest łatwy, bo skład składowi nie równy, ale najważniejsza jest ilość mięsa, a także jak najmniej ulepszaczy.

Wędliny – jak wybrać te najlepsze i na co zwracać uwagę? Wędliny najlepszej jakości posiadają strukturę mięsa z widocznymi włóknami, nie mają jednolitego koloru, są suche. Z kolei te, które się kleją, cieknie z nich woda lub obecne są w nich fragmenty przypominające żel lub galaretkę (świadczące o obecności karagenu -E407) nie powinny trafić na nasz stół. Jeśli tylko mamy możliwość, warto wnikliwie przejrzeć etykietę, bo im dłuższy skład, tym większa pewność, że wyrób jest gorszej jakości. Tylko dzięki przeczytaniu poszczególnych informacji sprawdzimy ile zużyto mięsa do wyprodukowania np. 100 g danej wędliny. Zbyt niska cena wędliny również może nam sugerować, że to raczej produkt wędlinopodobny, w którym pełno jest konserwantów, wody, barwników i ulepszaczy, które nie posłużą naszemu zdrowiu, a jednocześnie nie
Wędliny – ich rodzaje, walory, sposoby produkcji W skład wędlin wchodzą wędzonki, kiełbasy, produkty z podrobów oraz te blokowe. Wędzonki to szynki, polędwice i balerony produkowane z jednego lub kilku kawałków mięsa, odznaczające się wysoką zawartością mięsa. Ponadto mają w swoim składzie tłuszcz, skrupulatnie dobrane i wybrane przyprawy oraz sól.Wyżej wymienione cechy posiadają również kiełbasy. Wyroby wędliniarskie z podrobów są połączeniem solonych lub peklowanych podrobów, mięsa, a także niezbędnego tłuszczu. Sporządza się je na wiele sposobów, bo można je parzyć, wędzić lub piec. Te najsmaczniejsze mają dużą zawartość mięsa. Z kolei produkty blokowe charakteryzują się najmniejszą ilością mięsa, które najczęściej jest zmielone i zmieszane z tłuszczem, a czasem z podrobami. Kupuje się je w puszkach lub plastikowych foremkach.Zanim powstanie wędlina, mięso jest peklowane, a co za tym idzie staje się one mikrobiologicznie bezpieczne i ma różowoczerwoną barwę. Podczas tego procesu do mięsa dodawany jest azotyn sodu lub izolaty białkowe: sojowe lub białka mleka. Po peklowaniu czas na rozdrabnianie mięsa, mieszanie z innymi składnikami, napełnianie osłonek, osadzanie i wędzenie. Później czas na obróbkę termiczną (tyndalizację, pasteryzację i sterylizację) oraz na obróbkę z udziałem tłuszczu (smażenie, duszenie oraz blanszowanie), a ostatecznie na konfekcjonowanie.Różnorodne wędliny, w tym szynka, boczek lub salami, a także wiele innych jest dostępnych w naszej szerokiej ofercie i od ręki – sprawdź i wybierz wędlinę pasującą do twoich indywidualnych upodobań.