Serki
Serek wiejski czy homogenizowany to cenne źródła wapnia i białka. Są lekką przekąską, którą łatwo zabrać ze sobą do szkoły i pracy. Wybór serków pod względem smaku jest naprawdę duży. Możemy zdecydować się na czysty – śmietankowy serek lub na jeden ze smacznymi dodatkami.
W śród pysznych smaków możemy znaleźć
  • serek truskawkowy

  • serek z czekoladą i wiśniami

  • serek ananasowy

  • serek waniliowy

  • serek malinowy

  • serek brzoskwiniowy

  • serek czekoladowy

  • a także taki z dodatkiem kokosa, jagód, miodu lub żurawiny.

Takie smakowite, słodkie i owocowe serki są świetnym wykończeniem posiłku i zdrowym deserem.
Gładkie serki o smaku owoców bardzo lubią dzieci. Możemy więc wybrać te dedukowane dla nich. Na przykład wygodne saszetki Bakuś lub Danonki w kubeczkach, o zwiększonej zawartości wapnia. Ten cenny pierwiastek buduje dziecięce kości, dlatego jest niezwykle ważny w codziennej diecie. Konsystencja i owocowe smaki sprawiają, że dzieci bardzo chętnie jedzą serki.
Serki granulowane, zwane też wiejskimi to propozycja po którą chętnie sięgają dorośli. Je również możemy podać z dodatkiem owoców lub warzyw - jeśli wolimy wersję wytrawną.
Serki wiejskie to produkt, który wybierają dla siebie kulturyści i osoby dbające o smukłą sylwetkę. Dostępne są w wersji light, która zawiera mniej tłuszczu, a dużą ilość białka, które buduje mięśnie.