Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cannelloni to duże tuby makaronu, o średnicy około 2,5 cm i długości od 7,5 do 10 cm, które napełnia się farszem z różnego rodzaju mięs, warzyw, serów i sosów. Rurek cannelloni się nie gotuje przed pieczeniem. Ich wnętrza można napełnić mieszaniną sera ricotta, mielonego mięsa. Wierzch dania, przed włożeniem do piekarnika pokrywany jest najczęściej sosem pomidorowym (ewentualnie kremowym) i posypany serem, by po upieczeniu miał soczysty smak.
mąka kukurydziana
mąka ryżowa
Produkt bezglutenowy
Gluten | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 298
g
Średnia miara (e)
angielski
francuski
włoski
polski
inne
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
Wymagana wysokość na półce 221
Wymagana szerokość na półce 210
Wymagana głębokość na półce 69
Wysokość 221
Szerokość 210
Głębokość 69
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Pieńków 147 A 05-152 Czosnów
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom. Pieńków 147 A 05-152 Czosnów
Farabella
Marka | Farabella |
Znak przekreślonego kłosa
Znak przekreślonego kłosa - IT-003-015
Instrukcja przygotowania: Zagotuj 2 litry wody z łyżką soli (10 g). Do wrzącej wody wrzuć 100 g makaronu i gotuj przez 5 minut. Wyjmij makaron do miski z zimną wodą. Przygotuj ulubiony sos. Przełóż część sosu na dno naczynia do pieczenia. Napełnij makaron przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu. Przełóż pozostały sos. Można posypać parmezanem. Piec w 180°C przez około 25 minut.
Wyprodukowano we Włoszech.
Nazwa funkcjonalna Makaron
Wariant Cannelloni