Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liofilizowana żurawina w proszku to swego rodzaju koncentrat, który posiada w przybliżeniu 10 razy większą zawartość witamin i minerałów niż jej świeży odpowiednik.
Żurawina od dawna ceniona jest za swoje działania dobroczynnie wpływające na organizm. Ze względu na dużą zawartość garbników, wykazuje działanie przeciwbakteryjne, a wysoka zawartość witaminy C wspiera syntezę kolagenu oraz wpływa pozytywnie na odporność organizmu.
Żurawina stanowi także źródło błonnika, wspomagającego prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. W jej składzie znajdziemy również składniki odżywcze, takie jak: witamina E, potas, mangan, fosfor, magnez oraz jod wspomagający pracę tarczycy.
Kraj pochodzenia: Polska
100% sproszkowanej żurawiny liofilizowanej
zawiera: zboża zawierające gluten, skorupiaki i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, sezam, mięczaki i produkty pochodne
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze do 30 st C.
Liofilizowane owoce można dodawać do smoothies, owsianek, napojów lub dań funkcjonalnych. Porcja wynosi od 1 do 2 łyżeczek (5-10 g).