Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól niemal od zawsze była surowcem na wagę złota, używanym również swego czasu jako środek płatniczy. Od wieków szukano także różnych możliwości jej otrzymywania. Jedną z metod pozyskiwania tego minerału było odparowanie wody morskiej. Sól morska, bo o niej właśnie mowa to jedna z bardziej wartościowych soli. Znakomicie wyodrębnia smak potraw, zapobiega utracie soli mineralnych podczas gotowania warzyw, a także wpływa na wykształcenie koloru dań. Stanowi jedną z najbardziej fundamentalnych przypraw, bez których trudno byłoby wydobyć smak wielu potraw. Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat to znakomite zwieńczenie smaku nie tylko dań mięsnych i warzywnych, ale także niektórych deserów.
źródło jodu
sól morska naturalnego pochodzenia
sól morska jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli)
substancja przeciwzbrylająca: E535
Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę, sezam i łubin, które są używane w zakładzie.
Wymiar liczbowy 1000
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 1017
g
Najlepiej spożyć przed końcem:/Numer partii: data i numer partii z tyłu opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: www.DoradcaSmaku.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Sól morska powstaje w drodze naturalnego odparowania słonych wód morskich. Od dawna ceniona jest w kuchni śródziemnomorskiej, a dziś także kuchnia polska odkrywa jej wyjątkowe walory smakowe.