Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jogurt naturalny bez laktozy 2.5% -jeśli lubisz smak naturalnego jogurtu, a nie mogłeś się cieszyć jego smakiem ze względu na nietolerancję laktozy nasz, łowicki to wybór właśnie dla Ciebie! Dzięki dodaniu enzymu odpowiedzialnego za rozkładanie cukru mlecznego, pysznym jogurtem mogą cieszyć się wszyscy, którzy po spożyciu laktozy cierpią na przykre dolegliwości trawienne. Doskonały do sałatek, koktajli , na śniadanie i jako przekąska. Źródło bogatego wapnia, białka, witamin i żywych kultur bakterii jogurtowych.
Mleko pasteryzowane, mleko odtłuszczone w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych, enzym - laktaza.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 254 | 508 |
Wartość energetyczna (kcal) | 61 | 122 |
Tłuszcz (g) | 2.5 | 5 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.5 | 3 |
Węglowodany (g) | 5.2 | 10.4 |
w tym cukry (g) | 5.2 | 10.4 |
Białko (g) | 4.3 | 8.6 |
Błonnik (g) | ||
Sól (g) | 0.1 | 0.2 |
200g
Przechowywać w temperaturze 2 do 8*C
Łowicz
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu
ul. Przemysłowa 3, 99-400 Łowicz