Margaryna wzbogacona w cenne stanole roślinne. Aby dostarczyć organizmowi taką ilość stanolu, która znajduje się w dziennej porcji margaryny Benecol, należałoby zjeść 8kg kukurydzy. Porcja stanoli roślinnych spożywana regularnie na 3 kanapkach posmarowanych margaryną Benecol powoduje zmniejszenie wchłaniania cholesterolu o 60%. Stanole roślinne nie tracą swoich dobroczynnych właściwości w wysokich temperaturach, dlatego na Benecolu można również smażyć i piec potrawy.
woda, wyselekcjonowane oleje i tłuszcze roślinne, roślinny ester stanolu - stanol 8%, sól - 0,5%, emulgatory - lecytyna, mono i dwuglicerydy kwasów tłuszczowych, regulatory kwasowości - kwas cytrynowy, wodorowęglan sodu, aromaty identyczne z naturalnymi, barwnik B-karoten identyczne z naturalnym, substancje wzbogacające - witaminy A, D3
Wartości odżywcze
Obliczona wartość odżywcza
Określenie
w 100g
w jednostce
Wartość energetyczna (kJ)
2259
5082.75
Wartość energetyczna (kcal)
540
1215
Tłuszcz (g)
60
135
roślinny stanol
6.4
14.4
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.