Ładowanie...
Sól peklowa - Prymat. Niezbędna do doskonałego przygotowania mięs.
Dodaj do ulubionych

PRYMAT Salt cured

Azotynowa sól peklowa, drobnoziarnista.

50 g
Best before 30-04-2020
FriscoNew, packed
1.79 PLN
for 1 pc / 50 g
35,80 / kg
EAN: 5901135012171
Price for kg:35,80 PLN
Weight:50 g
Brand:PRYMAT
EAN:5901135012171
Sól peklowa Prymat nadaje mięsom soczystość oraz apetyczny, różowy kolor.
Jest niezastąpiona do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs, zwłaszcza do wieprzowiny i dziczyzny.
Dzięki peklowaniu mięso na dłużej zachowuje świeżość, odpowiednią barwę i konsystencję.
Sól peklową polecamy także do przygotowania doskonałych marynat.
Jest to więc produkt niezbędny dla każdego miłośnika perfekcyjnie przygotowanych mięs.
Sól peklowa służy do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs. Warto wiedzieć, że kawałki mięsa, które chcemy poddać peklowaniu nie powinny być mniejsze niż 3 kg.
Należy także pamiętać o oddzieleniu kości od mięsa.
Peklować możemy na trzy sposoby: na sucho nacierając solą przygotowane mięso, na mokrotrzymając je w wodzie z dodatkiem soli lub wstrzykując roztwór bezpośrednio do kawałka mięsa.
Peklowane mięso powinno być przechowywane w lodówce w temperaturze od 4 - 8 st.C i przewracane co 2 dni.
Przeznaczeniem soli peklowanej jest wyłącznie wszelaka konserwacja mięs lub przygotowanie marynat, dlatego nie powinna być stosowana do bezpośredniego przyprawiania gotowych potraw.