Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tortilla pszenna z siemieniem lnianym jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnego pieczywa czy innych produktów piekarniczych.
Tortilla wywodzi się z kuchni meksykańskiej. Można ją zwinąć, nadziewać, piec, grillować, smażyć, łamać czy maczać w sosach. Siemię lniane to nasionka lnu, które zawierają dużą ilość oleju, jak również związki białkowe i kwasy organiczne. Jest bogate w cynk, magnez i żelazo. Olej wytwarzany z siemienia lnianego zawiera kwasy tłuszczowe omega-6, witaminę E oraz fitosterole.
Tortillę z mąki pszennej z siemieniem lnianym można z powodzeniem używać:
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1950 | 7215 |
Wartość energetyczna (kcal) | 466 | 1724.2 |
Tłuszcz (g) | 12.5 | 46.25 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2.2 | 8.14 |
Węglowodany (g) | 75.5 | 279.35 |
w tym cukry (g) | 3.7 | 13.69 |
Białko (g) | 11 | 40.7 |
Sól (g) | 2.4 | 8.88 |
Błonnik (g) | 4.1 | 15.17 |