Tortilla
Sortuj

Rodzaje

Brak dodatkowych filtrów.

Marki

Brak dodatkowych filtrów.

Produkt polecany
CIF Mleczko do czyszczenia Normal 780 g
CIFMleczko do czyszczenia Normal780 g16,65 zł / kg
Super cena
12,9913,79
Do koszyka
Ważny do 27-10-2024
Ważny do 12-04-2023
SCHAR Tortilla bezglutenowa 160 g
SCHARTortilla bezglutenowa160 g81,19 zł / kg
Super cena
12,9914,99
Do koszyka
Ważny do 09-02-2023
Ważny do 12-04-2023
AMAIZIN Tortilla pszenna 6 szt BIO 240 g
AMAIZINTortilla pszenna 6 szt BIO240 g41,63 zł / kg
Super cena
9,9911,79
Do koszyka
Ważny do 06-03-2023
Ważny do 12-04-2023
MISSION Tortilla pszenna (4 szt.) 245 g
MISSIONTortilla pszenna (4 szt.)245 g36,69 zł / kg
Super cena
8,999,99
Do koszyka
Ważny do 17-04-2023
MISSION Tortilla pszenna grillowana 370 g
MISSIONTortilla pszenna grillowana370 g32,41 zł / kg
Super cena
11,9912,99
Do koszyka
Ważny do 15-03-2023
Ważny do 12-04-2023
Ważny do 13-04-2023
Ważny do 06-04-2023

Kukurydziana i pszenna tortilla

Tortilla prosto z Meksyku

Tortilla to bardzo popularne danie, które przyszło do Polski z Meksyku. W Ameryce Południowej Tortilla jest tak samo popularna jak we Włoszech Pizza. Tortilla z mąki kukurydzianej lub tortilla pszenna są podstawowymi składnikami meksykańskiej diety. Jej popularność, podobnie jak pizzy, wynika z prostego faktu – tortillę można przyrządzać na wiele różnych sposobów, a danie to jest bardzo proste w przygotowaniu. Tortilla może być doskonałym pomysłem na imprezową przekąskę, śniadanie czy lunch. Tortilla bardzo dobrze przyjęła się w Polsce i oprócz pizzy i kebabów, staje się coraz popularniejszym daniem. Co ważne, tortilla wcale nie musi kojarzyć się z fastfoodowym jedzeniem, bo można ją przygotować na wiele zdrowych i dietetycznych sposobów. Tortilla kukurydziana to także doskonała alternatywa dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu.Z tortillą jest podobnie, jak z pizzą – mamy tutaj praktycznie nieograniczone możliwości, jeśli chodzi o dobór składników. Tortilla może okazać się także strzałem w dziesiątkę, gdy w lodówce mamy resztki warzyw i mięsa, z którymi nie bardzo mamy pomysł, co zrobić, a nie chcemy marnować jedzenia.

Najpopularniejsze dania z tortillą

Podstawowymi składnikami dobrze zrobionej tortilli jest jej nadzienie. Bez względu na to, czy wybierzemy podkład kukurydziany czy pszenny, to w środku powinny znaleźć się takie składniki, jak: +kurczak, wołowina lub wegetariański odpowiednik (sejtan, tofu, teksturowane białko), +czerwona cebula +czerwona fasola +sałata lodowa +pomidor +ogórek W zależności od upodobań, możemy także “wsad” do tortilli uzupełnić pestkami dyni, kiełkami, a nawet hummusem, czy kiszonymi ogórkami. Mięso lub wegetariański odpowiednik kroimy na kawałki, podsmażamy, a następnie układamy wszystkie składniki na placku tortilli. Całość polewamy sosem czosnkowym na bazie jogurtu lub śmietany. Możemy także dodać odrobinę keczupu, ale pamiętajmy o tym, że znacznie podniesie to kaloryczność posiłku. Następnie tortillę wystarczy zawinąć i podpiec z dwóch stron na opiekaczu lub patelni. Dobrym patentem na wypadający farsz z placka, jest podwinięcie spodu, przed zawinięciem tortilli. Danie można podawać dodatkowo np. z sałatką grecką.Życzymy smacznego i zapraszamy do zakupu odpowiedniego podkładu do tortilli w sklepie Frisco!