Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól morska drobnozmielona Cour Di Mare wydobywana jest w regionie Apulia w Salinie di Margherita di Savoia w Parku Narodowym we Włoszech. Produkowana jest według tradycyjnych metod. Dzięki drobnemu zmieleniu idealnie nadaje się do solniczek.
Sól morska ma bardziej wyrazisty smak od zwykłej soli, dlatego można jej używać w niewielkich ilościach. Sól bogata jest w sód, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania mięśni, nerwów i nadnerczy. Bierze udział w wielu procesach biologicznych w organizmie.
Cechy soli morskiej drobnozmielonej Cour Di Mare:
100 % włoska
bez antyzbrylaczy
niejodowana
magnez 20 mg / 100 g
100 % morska sól spożywcza
Wymiar liczbowy 1000
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 1078
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Produkt ważny bezterminowo.
Marka | Unbranded |
Green Dot
Sól morska niejodowana Włoska 100 % „Cuor di Mare" czyli „Serce Morza" to pierwsza w 100 % włoska sól morska extra virgin. Sól ta krystalizuje się na dziewiczym wybrzeżu południowych Włoch. Swój niepowtarzalny charakter zawdzięcza czystości środowiska i włoskiej tradycji pozyskiwania soli z wody morskiej. Pola solne „Saline di Margherita di Savoia" położone są na terenie Parku Narodowego uznanego za najczystszy ekologicznie region Włoch. W gorących promieniach słońca krystalizuje się sól, która po zbiorach jest dodatkowo suszona. Dzięki takiemu zabiegowi doskonale nadaje się do napełniania domowych solniczek (drobna) i młynków (gruba). System monitorowania i nowoczesna technologia w połączeniu z tradycją, stoją na straży doskonałej jakości soli „Cuor di Mare". Seria soli niejodowanych została stworzona dla wszystkich tych, którzy preferują naturalny charakter soli morskich. Sól, która nie jest dodatkowo jodowana i nie zawiera antyzbrylaczy jest doskonałym, naturalnym konserwantem spożywczym. Sole „Cuor di Mare" mają intensywny, a zarazem delikatny smak i doskonale się rozpuszczają. To one nadają potrawom indywidualny charakter.