Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
POCO LOCO poleca produkt tortilla pszenna. Jest to miękki, pszenny placek znany nam przede wszystkim z kuchni meksykańskiej i hiszpańskiej.
Tortilla pszenna współgra świetnie z ogromną ilością warzyw, farszy mięsnych. Pasuje do niej dużo sosów, zarówno pikantnych, jak i łagodnych.
Jest to zdrowa sycąca przekąska lub danie główne. Nadaje się do grillowania, smażenia oraz pieczenia.
Tortilla pszenna obsmażona z dwóch stron na suchej patelni, po czym pocięta na równe paski, będzie świetną, chrupiącą przekąską na imprezę. Można ją również zapiec z dowolnym farszem w folii aluminiowej, dzięki czemu pozostanie miękka.
mąka pszenna (66%)
woda
olej palmowy
stabilizatory: E422, E466, E412
substancje spulchniające: E500, E450
sól
kwas: E296
emulgator: E471
glukoza
substancje konserwujące: E282, E202
Wymiar liczbowy 370
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 398
g
Średnia miara (e)
6
Opakowanie zawiera 6 porcji po 62 g
bułgarski
czeski
angielski
inne
polski
słowacki
Wstępnie podpieczone tortille należy nieco podgrzać, aby stały się one dostatecznie miękkie. Jest to konieczne również w przypadku zastosowań na zimno. Tortille należy wyjąć z opakowania, lekko zwilżyć i podgrzać - na patelni (1 tortilla: 10-20 sekund), w kuchence mikrofalowej (6 tortilli: 750 W, 1 minuta) lub w piekarniku (6 tortilli: 200°C, 1 minuta).
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu natychmiast spożyć lub przechowywać pod przykryciem w lodówce nie dłużej niż 3 dni.
Pakowano w atmosferze ochronnej
Poco Loco
Marka | Poco Loco |
Produkt przeznaczony do spożycia zarówno na zimno, jak i na gorąco. Tortille doskonale nadają się jako danie główne lub przekąska po wypełnieniu kawałkami mięsa, ryby lub drobiu, a także warzywami, ziołami oraz sosem, np. fajita. Można wykorzystać je również jako przystawkę po wypełnieniu np. wędzonym łososiem, ziołami i serkiem śmietankowym.