Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nasiona chia Casa del Sur to bogactwo ważnych dla zdrowia składników: wapnia i żelaza, a także źródło błonnika. Oprócz tego nawadniają organizm. Nie zawierają glutenu. Wysoka zawartość błonnika sprawia, że dają uczucie sytości, dlatego też mogą być doskonałą przekąską pomiędzy posiłkami.
Nasiona chia są świetnym składnikiem wielu zdrowych przekąsek, takich jak koktajl czy smoothie. Aby przygotować takie przekąski, nasiona należy moczyć przez około 10 minut w wodzie, a następnie dodać do ulubionego koktajlu, jogurtu, czy też płatków śniadaniowych. Można je dodawać także do innych dań, takich jak sezam czy orzechy. Zmielone nasiona można wykorzystać przy wypieku chleba lub ciasta.
Nasiona chia – zdrowie w każdym daniu
naturalnie bezglutenowe
odpowiednie dla wegan
100 % naturalne
źródło kwasu foliowego B9
źródło błonnika
źródło składników mineralnych
źródło kwasu foliowego B9
źródło błonnika
źródło składników mineralnych
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegan
Wymiar liczbowy 200
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Peru |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 230
g
Zastosowanie: - Jako dodatek do płatków śniadaniowych lub jogurtu, a także smoothies. Wystarczy namoczyć je przez min. 10 minut w wodzie i połączyć z pozostałymi składnikami. - Do zagęszczania potraw, deserów, koktajli lub puddingów - po kontakcie z wodą nasiona pęcznieją, tworząc delikatny żel, który czyni danie gęstym i sycącym. - Jako dodatek do wypiekanego chleba, ciast czy muffinek (zmielone, bez namaczania). Ciekawostka: Z nasion chia w prosty sposób możesz wyhodować kiełki chia, które są idealnym dodatkiem do kanapek i sałatek. Wystarczy, że nasiona namoczysz przez ok. godzinę i wyłożysz na talerzyk z gazą. Zraszaj wodą dwa razy dziennie, a w ciągu kilku dni wyrosną kiełki. Smacznego!
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu do końca daty minimalnej trwałości.
Casa del Sur
Marka | Casa del Sur |
Chia dzięki swym wartościom odżywczym uzyskała miano superfoods. Jej kulinarna tradycja sięga epoki Azteków, Inków i Majów. Chia Casa del Sur pochodzi z serca Andów gdzie czyste powietrze gwarantuje jej najwyższą jakość. Nasiona chia zawierają: 47 x więcej kwasów tłuszczowych Omega-3 niż nasiona sezamu** 14 x więcej wapnia niż nasiona słonecznika** 2 x więcej fosforu niż orzeszki ziemne** **w 100 g produktu
Kraj pochodzenia: Peru.