Akcelerator FoodForward

Przy jedzeniu myślimy o przyszłości! Jesteśmy przekonani, że jest roślinna, a nowoczesne menu może być dobre dla planety i dla człowieka. Dla nas liczy się smak, skład i zrównoważone podejście do biznesu.

Akcelerator FoodForward pomaga rosnąć polskim startupom spożywczym, a dużym producentom wdrażać innowacje. Dzięki współpracy z Frisco.pl produkty, które polecamy mogą trafić do Waszego koszyka

Roślinna wersja kultowego majonezu!

Majonez Kielecki Roślinny to jak sama nazwa wskazuje roślinny, kremowy a przede wszystkim niezwykle apetyczny sos. Bogactwo przypraw powoduje, że jest wyjątkowo smaczny. Jego charakterystyczny, lekko kwaskowy smak i aksamitna konsystencja sprawiają, że świetnie pasuje do sałatek, czy jako dodatek do kanapek.

Ze względu na swój charakter produkt określić można jako przyjazny dla wegan, wegetarian jak również osób uczulonych na jajka lub z innych przyczyn ich unikających. Nie oznacza to jednak, jest adresowany wyłącznie do wskazanych powyżej nabywców. Ze względu na swoje wysokie walory smakowe Majonez Kielecki Roślinny może być ciekawą alternatywą dla konsumentów „tradycyjnych” wariantów tego typu sosów.

Wieloletnia tradycja i najnowsze rozwiązania technologiczne

Polska Róża to rodzinna firma, obecna na rynku od 40 lat. Cenimy tradycję oraz wieloletnie receptury, ale dostrzegamy także potencjał w nowościach technologicznych. Na przestrzeni ostatnich lat zmodernizowaliśmy park maszynowy, tak by dostarczać Państwu soki z jak największą ilością składników odżywczych i witamin. Specjalnie dobrane parametry pasteryzacji soku z róży pozwalają nam zachować w nim aż 450 mg naturalnej witaminy C.

VIGO - Fermentujemy herbatę

Byliśmy zmęczeni sztucznymi napojami orzeźwiającymi, które często są mocno gazowane i wysoko słodzone. Chcieliśmy stworzyć coś orzeźwiającego i coś oferującego znacznie więcej. Dużo więcej.

Rozpoczęliśmy badanie reliktów warzelniczych naszych poprzednich pokoleń. Wróciliśmy do korzeni, wprost do naturalnych sposobów tworzenia naturalnie fermentowanych napojów.

OK, ale co to kombucha?
Kombucha to zaparzona herbata, poddana procesowi fermentacji w kontrolowanym środowisku. Głównym składnikiem procesu fermentacji jest SCOBY (grzybek japoński), składający się z wielu gatunków bakterii i drożdży
A to jest to, co stworzyliśmy
Napój z kompozycji kolonii bakteryjnej SCOBY, herbaty ziołowej i naturalnej wody źródlanej. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby VIGO spełniło nasze wysokie wymagania jakościowe, nie tracąc podczas procesu produkcji swoich wartości odżywczych – by było zdrowe i cieszyło Twoje podniebienie wyjątkowym smakiem.
VIGO jest naturalnym antyoksydantem, reguluje metabolizm, wspomaga układ odpornościowy, posiada działanie detoksykujące. VIGO to świetna alternatywa dla wszystkich sztucznych lub wysoko słodzonych napojów gazowanych.