Rodzaje
Brak dodatkowych filtrów.
Marki
Brak dodatkowych filtrów.
Jajka przepiórcze i kurze
Jajka przybierają różne formy kulinarne i mogą być serwowane na milion sposobów. Bo jak bez nich zrobić omlet, pierogi, czy przygotować przepyszne ciasto? Jaja doskonale smakują solo, ale też jako element pełnowartościowego posiłku. Powinno ono wpisywać się w sposób odżywiania zarówno dzieci, jak i dorosłych. Nakrapiane przepiórcze jajo pełnowartościową i smaczną alternatywą dla alergików
Jajka przepiórcze charakteryzują się pełnowartościowym i łatwoprzyswajalnym białkiem. Poza tym, w porównaniu z jajkami kurzymi, więcej w nich aminokwasów i mikroelementów, takich jak: żelazo, miedź, cynk oraz witaminy z grupy B. Zawierają też cenny fosfor.Jajka przepiórcze wpływają na poprawę samopoczucia i działają antydepresyjnie, a niska zawartość tłuszczu sprawia, że można je spożywać bez obawy o cholesterol i nadmiar kalorii. Nie alergizują, ani nie uczulają, a co za tym idzie - są alternatywą dla alergików uczulonych na białko jajka kurzego. Oprócz zastosowania typowo kulinarnego, z przepiórczych jajek robi się maskę na włosy, która ma działanie regeneracyjne, a po jej zastosowaniu włosy są jedwabiste i gładkie.